H&D-blokken

Blog

Høns og Huggeblog

Så er min blog i luften...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Høns og huggeblog

Så er min lille blog i luften – eller nærmere på skærmen. Historien om hvordan en fjer blev til fem høns. En enkel kommentar på Facebook vakte Folkeskolens interesse, så kom der en artikel og så blev jeg lige overtalt til en blog.

Hvad skal skidtet hedde?  For en gammel sløjdmand var det jo let at lave ordet blog om til blok – huggeblokken kender vi jo fra værkstedet.

Men der er ikke meget tekstile teknikker i en huggeblok, men det er heller ikke der min spidskompetence ligger. Hvad så? Jeg vikler da en smule garn om øksen så er den klaret med lidt yarnbombing, og så lukker jeg munden på håndarbejdslæreren. Derfor blev billedet til bloggen sådan.

H&D-blokken

Niels Lyngbo er lærer på Krogggårdskolen i Odense. Han underviser i håndværk og design, matematik, natur og teknologi, idræt mm. Har undervist i sløjd i ca. 20 år og har erfaringer fra alt fra meget elendige lokaler over til at være med til at bygge nye faglokaler op fra grunden. Har tidligere siddet i redaktionen på bladet SLØJD. H/D blokken er det sted, hvor Niels skriver om alt hvad der interesserer ham i faget - både fagnørderi, organisering og også de politiske strømninger omkring faget. Intet er for stort og intet er for småt….

Er det så rigtigt håndarbejde at vikle lidt garn om en økse? Næh – men der er vel heller ikke meget sløjd i at placere en økse på en huggeblok – og så er vi ved kernen af en del af det der er svært i håndværk og design

Det kommer der mere om i denne blog. Foreløbig blev det bare til en introduktion – og ingen rigtige høns led overlast på huggeblokken..

Powered by Labrador CMS