Specialpædagogik i praksis

Blog

Håndværkeruddannelse og karakterkrav

Vores elever i specialklasserne er typiske kandidater til en teknisk skole uddannelse men falder for karakterkravet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Spændende tiltag angående social beskæftigelse. Netop elever fra specialklasseregi som jeg arbejder med vil være typiske kandidater til en teknisk skole uddannelse. Men mange falder for karakterkravet på 02 i dansk og matematik. Omvendt står vi med en samfundsmæssig udfordring med at vi mangler håndværkere, og i stigende grad rekrutterer fra udlandet. En skæv udvikling da vi faktisk har nogen der vil med den rette støtte. Og tænker at den rette stilladsering som jeg arbejder med til daglig vil kunne hjælpe flere igennem. 

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.

https://eogp.dk/nyheder/kogebog-til-social-beskaeftigelse/