Blog

And so this is Christmas...

Som engelsklærer har du sikkert – ligesom mig – skrevet “Christmas” i din årsplan fra slut november og indtil juleferien. Det gjorde du i august måned, fordi du – ligesom mig - tænkte, at du selvfølgelig skulle lave noget juleagtigt med dine engelskhold i december. Selvfølgelig. Men nu er vi her allerede, og du er sikkert – ligesom mig – slet ikke klar. Lad os derfor hjælpe hinanden med at blive det.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: flickr.com/Kevin Dooley

Jeg tror ikke, det kun er mig, det sker for. Jeg undervurderer næsten altid, hvor mange ting, vi skal nå i løbet af det sene efterår: Karakterer, der skal skrives ind, UPV’er, der skal laves, og skole-hjem-samtaler, der skal afholdes. Det er jo det samme hvert år, men ja... Tiden er knap. Vi løber stærkt. Og pludselig er det jul. Kender du det?

Ingen juleaktiviteter i 9. klasse 

I år har jeg engelsk i 8. og 9. klasse. I 9. klasse bruger jeg aldrig tid på julehalløj. Vi har fire emner, som vi skal igennem, og jeg har ganske enkelt ikke tid til at bruge lektioner på andet end lige netop de fire emner. Medmindre jeg selvfølgelig lod Christmas være et decideret emne til prøven selvfølgelig. Det har jeg nu ikke tænkt mig. Not this year, at least 😉  

Masser af julemuligheder på portalerne  

På alle andre årgange kan Christmas fint give mening, synes jeg. De fleste undervisningsportaler og lærebogssystemer har juleforløb, hvor man kan læse både fag- og skønlitterære tekster om julen fra forskellige engelsksprogede lande. For ikke at tale om nogle af alle de skønne julefilm og -sange, der findes. Hvis man er kreativ anlagt og har mod på det, kan man jo også gå i madkundskab og prøve sig frem med forskellige engelsksprogede juleopskrifter. Det skal nok vække begejstring hos de fleste.  

Jul i min 8. klasse 

I min 8. klasse skal vi først og fremmest færdiggøre vores forløb om Australien. Derfor starter vi først i uge 49 med jul. Vi har både adgang til Gyldendals og Clios engelskportal, og jeg ender nok med at tage lidt fra hver af dem til de seks lektioner, jeg har tilbage. Samtidig skal jeg også nå min all-time favorite juleaktivitet, som jeg har skrevet om tidligere. Hvis du - ligesom mig - er bagud med din planlægning, så snup endelig den aktivitetet og spar lidt tid på den måde. 

Sidste år delte jeg også dette julekompendium, som man også i år er velkommen til at hapse og printe til sine elever. 

Hvad skal du lave med dine engelskhold af juleaktiviteter i år? Lad os inspirere hinanden!