Blog

Første dag i mine elevers tidlige juleferie

I dag var den første dag i mine elevers såkaldte tidlige juleferie. Eller det er i hvert fald, hvad Mette Frederiksen mener, at fjernundervisning er. En juleferie med et strejf af onlineundervisning. Eller? Læs med her og hør, hvad jeg og mine elever fik dagen til at gå med. Så kan man jo selv vurdere, hvor meget juleferie, der er over det.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: flickr.com/Ryan Hyde

7.30: Jeg startede computeren, læste Aula og gjorde klar til dagens undervisning på Teams med 9. klasse i dansk

Kl. 8.00-13.00: Dansk med 9. klasse. Efter lidt opstartsproblemer med at få alle på begyndte undervisningen. De skulle arbejde selvstændigt med nogle opgaver - både i grupper og individuelt. Dagen skulle slutte af med aflevering af en opgave (lyrikanalyse).  

Rigtig mange havde brug for hjælp, så både Messenger og Teams klingede og bippede konstant. Jeg havde ikke rigtig tid til pauser, men nåede da at spise en hurtig klapsammen foran computeren.

Kl. 13.00-15.00: Læsning og feedback af elevernes opgaver. Derefter besvarelse af beskeder på Aula. Forsøg på at få styr på aflyste skole-hjem-samtaler.

15.00-16.00: Forberedelse af morgendagens undervisning. Engelsk med 8. klasse på Teams.

Det kan godt være, at mine elever havde en times mindre undervisning, end de plejer om onsdagen. Til gengæld har flere af dem arbejdet stort set uden pauser og sluttet dagen af med en afleveringsopgave. Flere har afleveret omkring to A4-sider.

I morgen har de en lignende dag ”tidlig juleferie” med deres kulturfagslærer.

Hvad har I andre, hvis elever er sendt på tidlig juleferie, fået dagen til at gå med?