Blog
Claus Holm, Brian Beck Nielsen og Johnny Laursen bør ophæve fyringsvarslet imod Thomas Rømer
En leder i Danmark kan ikke afskedige uden begrundelse, og Claus Holms begrundelser holder ikke i forhold til Thomas Rømer, med følgende 4 kriterier: 1. Færre uddannelsesaktiviteter vurderet ved en sammenligning med øvrige medarbejdere (kvantitativ vurdering) 2. Færre forskningsaktiviteter vurderes ved en sammenligning med øvrige medarbejdere (kvantitativ vurdering) 3. Mindre evne eller vilje til kollegialt samarbejde vurderet ved en sammenligning med øvrige medarbejdere (kvalitativ vurdering) 4. Svingende eller mindre god kvalitet i opgaveløsningen inden for undervisning eller forskning vurderet ved en sammenligning med øvrige medarbejdere (kvalitativ vurdering)
Jeg opfordrer alle til, at sende en e-mail til DPU´s ledelse: Claus Holm (clho@edu.au.dk) Brian Beck Nielsen (rector@au.dk) og Johnny Laursen (dekan.arts@au.dk) med disse 8 ord: Man-afskediger-ikke mennesker-i-Danmark-uden-begrundelse
Åbent brev
Hej Claus Holm (clho@edu.au.dk) Hej Brian Beck Nielsen (rector@au.dk) Hej Johnny Laursen (dekan.arts@au.dk)
Jeg vil d.d. gerne opfordre til, at fyringsvarslet til Thomas Rømer trækkes tilbage. Min begrundelse for at opfordre til at fyringsvarslet imod Thomas Rømer trækkes tilbage er, at: Rømer er dygtig, pligtopfyldende, en god kollega og en klar stemme i dansk pædagogik – ingen af de 4, af Claus Holm opstillede, kvantitative/kvalitative vurderingskriterier holder derfor: Hverken i forhold til forsknings- og undervisningsaktiviteter eller i forhold til samarbejde og uddannelsesmæssig opgaveløsning.
I Danmark afskediges man ikke ubegrundet, det er baggrunden for min opfordring til at ophæve fyringsvarslet imod Thomas Rømer.
Med venlig hilsen Lærke Grandjean
NB. Claus Holms fyringsvarsling kan synes normativt begrundet i, at Rømer har positioneret sig i modsat retning, dannelsespositionen, end den, Claus Holm selv har positioneret sig, nemlig læringspositionen. Men da det er et væsentlig formål i Danmark, at meninger, normer og holdninger brydes, at vi altså har ytringsfrihed – må det ses som en fejltagelse, at der er varslet fyring på en baggrund, der ikke synes begrundet i saglige kriterier.