”Alle tysklærere bør have tysk som deres undervisningsfag. Det giver et helt falsk billede, når man inkluderer den vurderede kompetence i det samlede tal", siger Rita Mogensen.

Tre i en

Sammen er vi stærkest

Offentliggjort Sidst opdateret

Sproglærerforeningen for engelsk, tysk og fransk mener, at fremmedsprogslærerne i grundskolen skal stå sammen i en forening, for sammen er vi stærkere.

Sammen kan vi få mere indflydelse, lave større arrangementer, se sprogfagene som en samlet gruppe med den synergieffekt, som det giver. Samtidig er der hos os god plads til det enkelte sprog, da Sproglærerforeningen er organiseret med tre fagudvalg – et for hver af fagene engelsk, tysk og fransk.

Hvert fagudvalg består af fem personer, der tilgodeser lige netop deres fag. De arrangerer kurser og rejser, anmelder nye materialer og kommer med ideer til den daglige undervisning samt bidrager med forslag til skribenter til bladet Sproglæreren. De er desuden repræsenteret i alle arbejdsgrupper i Undervisningsministeriet og sidder i opgavekommissionerne.

Sproglærerforeningen

Sproglærerforeningen for engelsk, tysk og fransk arbejder for, at så mange som muligt lærer så mange sprog som muligt på så højt et niveau som muligt. Vi vil blogge om ideer, materialer, konferencer samt foreningens holdning til emner, der vedrører sprog.

Sproglærerforeningen udgiver et fagblad, nemlig Sproglæreren . Sproglæreren er et kvalitetsblad, hvor hvert nummer har et aktuelt tema. Vores skribenter er bl.a. forskere, undervisere på læreruddannelsen og i grundskolen . Disse blade er en nem måde at holde sig orienteret om, hvad der rører sig inden for sprogundervisningen. Bladet udkommer både i trykt form og elektronisk.

Sproglærerforeningen for engelsk, tysk og fransk vil på det kraftigste opfordre Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen til at indgå i et forpligtende og konkret samarbejde med Sproglærerforeningen. Vi kæmper for alle tre sprog og stiller gerne pladser til rådighed i vores styrende organer. Alle tre foreninger kæmper for næsten det samme, så lad os slå kræfterne sammen.

Læs mere og meld dig ind i Sproglæreforeningen for engelsk, tysk og fransk på www.sproglaererforeningen.dk.