Blog

Mens vi venter

Skal vi fysisk i skole d. 5. januar? Skal vi fortsætte onlineundervisningen lidt tid endnu? Herhjemme venter vi (u)tålmodigt på udmeldingen. Vi er to lærere og tre skolebørn, der ikke ved, hvad vi kan forvente os af 2022 på skole-/arbejdsfronten. Tankerne står i kø.

Offentliggjort Sidst opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: flickr.com/Al King - Skal vi gå til højre eller venstre? Hvad er bedst? Nemmest? Sikrest?

Der er ingen tvivl om, at jeg som lærer allerhelst så, at vi skulle starte fysisk i skole onsdag d. 5. januar 2022. Det er bedst for børnenes trivsel, for deres læring og på mange måder også for mig som lærer. Men smittetallene er eksploderet hen over julen. Og langt fra alle er vaccineret. Hvordan får vi en hverdag til at hænge sammen med lokale smitteudbrud hos både elever og personale?

Smitte, hjemsendelser og kaos

Den sidste del af 2021 var på mange måder kaotisk på min skole. Vi havde meget smitte; klasser og årgange blev hjemsendt, lærere og pædagoger var sygemeldt, og det var umuligt at skaffe vikarer til at dække alt. I min 9. klasse var over halvdelen af lærerteamet sygemeldt på samme tid. Det betød rigtig meget vikar - eller hjemsendelse med opgaver. Dagligt mødte vi andre ind til beskeder på Aula om, at vi skulle se efter flere klasser samtidig med egen undervisning - eller opfordring til at tage timer i vores forberedelse.  

Vilkår i en pandemi

Det er jo sådan, det er. Det er vilkårene, når man står midt i en pandemi. Vi hjælper hinanden, og vi får det til at hænge sammen på bedst mulige vis. Men det ændrer ikke på, at det er hårde vilkår at arbejde under. Med elever i alle klasser hjemme i isolation skulle jeg som lærer rende ekstra hurtigt. Hvad skal man arbejde med, når man er hjemme? Hvilke opgaver er det muligt at sidde med selvstændigt? Kan man analysere Ørneflugt af Pontoppidan uden hjælp og vejledning?

Det nemmeste (og bedste!) lige nu

Er det muligt at komme tilbage til en fysisk skoledag, som er sikker for både børn og voksne? Hvilke restriktioner skal vi arbejde under? Det er nemt nok for politikerne at melde ud, at vi skal spritte af, gøre ekstra rent og holde eleverne adskilt, for som bekendt er virkeligheden en anden. Jeg er træt af hensigtserklæringer og ærgrer mig samtidig over, at jeg sidder her og tænker, at det nemmeste (og bedste!) - lige nu - er, at vi er hjemme med onlineundervisning, indtil det hele ser lidt mere overskueligt ud på coronafronten.  

Rigtig godt nytår til jer alle!