Trine Hyllested

Blog

Regnvand i ølflasker

En fortælling om, hvordan Willi Dansgaard skrev verdensberømt forskning ud fra regnvand i en øl-flaske fordi han undrede sig. Undrede sig over, om regnbygerne måske indeholdt forskellige isotoper i regndråberne- iltatomer med forskelligt antal af neutroner. Undrede sig på samme måde som Alexander Flemming, da han fandt penicillinet. Det er beskrivelse af naturfag, når det er bedst. Vi skal arbejde med nysgerrigheden-også i folkeskolen!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ja, jeg har just fået det nyeste nummer af GEOVIDEN om ”Indlandisen” ind af døren herhjemme. Det er bare så super godt- ligesom alle de andre numre. Et magasin med 8 spændende indlæg. Det er skrevet i et flydende, letfatteligt sprog. Selvfølgelig er der svære udtryk jeg ikke forstår-jeg er biolog- men det inspirerer til at finde ud af mere! Det er perfekt til folk, der bare er den mindste smule nysgerrige på naturfag. Det må vække alle unges drømme om at blive feltgeologer ! Og så er det gratis! Det er helt utroligt og gør at det er inden for rækkevidde for vores lærerstuderende. Billedet her stammer fra en 2.klasse i folkeskolen, der registrerer vejret i februar.

Trine Hyllested

I denne tid hvor læreruddannelsen er blevet halveret i timetal, de studerende læser ensomt og modulopbygget, som uafhængige stressramte kloder, vi har 32 studerende på holdene og ingen tid til vejledning. Og så videre og så videre….

Så er det simpelthen et lyspunkt i novembermørket at modtage et blad som GEOVIDEN. Tjek det ud:

https://www.geus.dk/udforsk-geologien/laering-om-geologi/geoviden/