Trine Hyllested

Blog

Vi fortæller naturvidenskaben forfra

Information har lavet en artikelserie, der udgives gennem hele 2021. Den kan danne og oplyse nuværende og kommende naturfagslærere. Serien er simpelthen så godt lavet, at en gammel naturformidler og naturfagslærer er nødt til at skrive lidt om den. Bliver du nysgerrig ?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogen gange bliver man irriteret på sin avis og de fleste gange glad, ellers ville man jo opsige abonnementet. I forhold til denne serie er jeg bare fuldstændig begejstret.

Trine Hyllested

Her er to journalister fra Information, Johanne Pontoppidan Tuxen og Mikkel Vuorela, der ved hjælp af bøger, artikler og interview formidler naturvidenskab på en måde, så rigtig mange kan forstå hvad det handler om. Serien er en gave til nuværende og kommende naturfagslærere. Serien er støttet af Carlsbergfondet.

Naturvidenskab er en nøgle til at forstå vor tids største udfordringer. I serien bliver naturvidenskab ikke alene forklaret fagligt let forståeligt, men den bliver også forklaret, så vi kan forstå den i relation til samfundets problemer og deres kompleksitet. Hvert afsnit kan aflyttes som en podcast på ca. 15 minutter, hvis man ikke orker at læse de ca to sider hvert afsnit fylder.

Vi lærer om de forskere, der trådte de første spor, vi rejser med Humbolt til toppen af Sydamerika og med Mendel ud i hans ærtehave. Vi læser om Dansgaards ølflasker og sammenhængen med forståelsen af iskerneforskningen. Vi læser om Sebastian Mernild og det han skal tale med klimaministeren om. Det sidste afsnit handler om hvordan DNA kan bruges til at forstå ,hvor et gammelt skelet stammer fra. Det er bare så genialt skrevet, at en gammel naturfagslærer og naturformidler MÅ gøre opmærksom på denne serie.

Jeg glæder kan næsten ikke vente til næste afsnit udkommer! God fornøjelse med at blive klogere:

Information -Vi fortæller naturvidenskaben forfra.