Trine Hyllested

Blog

Hvordan og hvorfor kan vi bruge naturen som læringsrum?

Et helt frisk studie fra DPU ved Theresa Shilhab fortæller konkret om, hvordan du kan inddrage natur i din undervisning og hvorfor du skal gøre det. Formidlingen af studiet er dygtigt bygget op. Du kan bevæge dig fra at få et hæfte med gode ideer til din undervisning til evt. at læse lidt mere om, hvorfor du skal bruge naturen som læringsrum og teknologien til forlængelse af dine sanser. Der findes endvidere en mulighed for at fordybe sig i forskningslitteratur om emnet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ideerne til undervisning er

Trine Hyllested

  • Beskriv et naturområde med en masse digitale apps
  • Leg og lær om Newtons love med udgangspunkt i din cykel
  • Gå i dybden med hvad en videnskabelig metode kan være for en 2.klasse!
  • Dyrk dit eget græskar

Forskningsrapport

Der er en grundig rapport som sammenfatter internationale studier om naturoplevelser og argumenterer for hvorfor det er vigtigt at arbejde med naturoplevelser i naturfagene. Den beskriver hvordan man kan forstå at naturvidenskab bliver til, ved selv at udøve den.

  • At aktiv kropslig brug af uderummet stimulerer læring og forankrer de faglige begreber.
  • At teknologi kan forstærke vores naturoplevelser ved at forlænge og udvide vores sanser.
  • At naturoplevelser brugt på en bevidst måde kan forøge viden om indhold, metode, give associationer og argumenter
  • At dybere forståelse giver en nærmere tilknytning til natur og miljø og dermed et udgangspunkt for mere handleparathed i forhold til den skræmmende, miljøspolerede fremtid.

Bevis for disse påstande kan findes i det grundige review af forskningsartikler man kan fordybe sig i. Det er simpelthen ”gefundenes Fressen” for en bachelor studerende i naturfagene, men også for alle os andre der stadig gerne vil lære noget nyt!

https://dpu.au.dk/viden/paedagogiskindblik/naturoplevelser-i-naturfagsundervisning/