Blog

BiteSize Science

Videnskabsaar22 bider stadig fra sig! I 2022 fejrede vi 100 året for Niels Bohr Nobelpris. Ingen tvivl om at god naturfagsuddannelse på alle niveauer er det vigtigste demokratiske redskab for at højne flere menneskers forståelse og deltagelse i udvikling af naturvidenskab. Derfor har projekt ”Videnskabsaar 22” nu fornyet sin undervisningsside, blandt andet med en godtepose af undervisningsvideoer. Se selv med!

Publiceret Senest opdateret

I december 2021 gjorde TV2s julekalender ”Kometernes Jul” Danmarks børn og unge nysgerrige på en masse naturfaglige spørgsmål. For det første ved at sende en julekalender, der "foregik ude i rummet" og for det andet ved f.eks. at sende en medfølgende oplysningsudsendelse hver eftermiddag, der hed ” Universet Udenom”. Den mystiske planet, som børnene fra julekalenderen landede på, blev sekretariatets start på videnskabsåret. Siden tog projektsekretariatet mange andre initiativer. De stillede spørgsmål til vores verden gennem gode oplysnings- og undervisningsmaterialer til folkeskolens klasser, til nysgerrige lærere og til mange andre.

Trine Hyllested

Jeg er specialiseret i udvikling af projekter med åben skole, udeskole, museer og naturfagsundervisning for de yngste. Jeg har 40 års erfaring som underviser og forsker indenfor læreruddannelse og folkeskole.

Udsendelsen ”Universet Udenom” tog fat i nogle af de faglige spørgsmål, som kalenderen kunne sætte gang i. De udsendelser har jeg fået lov til at klippe i og har lavet en godtepose af undervisningsvideoer ud af. Det er blevet til 15 (virkelig gode, når jeg selv skal sige det) små undervisningsklip fra ”Universet Udenom” vedrørende alt fra plastik til pubertet! Jeg fik også lov at lave lærervejledninger til filmklippene. Jeg har rettet dem primært til natur/teknologi, men lur mig om de ikke kan bruges på flere niveauer, alt efter i hvilken ramme du bruger dem!

https://videnskabsaar22.dk/bitesize-science/

Lær mere om videnskabsaar22 her: https://videnskabsaar22.dk/

Eller se dig endnu mere nysgerrig på:

https://www.youtube.com/channel/UCd8yUqbCxTdfn6u63jzFTVA

Se mere på Astra.dk

https://testoteket.dk/i-fokus/kom-i-gang-med-abc/