Trine Hyllested

Blog

At tage skolen ud af skolen anno 2020

At få anerkendelse fra lærere og pædagoger, der selv står midt i den praktiske skolevirkelighed er meget stort. Det er folk, der ved hvad de arbejder med og gør det til dagligt. Det var derfor med stor taknemmelighed og ydmyghed at jeg modtog Udeskoleprisen 2020 fra foreningen Udeskolenet for mit mangeårige arbejde med at kombinere uderummet med inderummet og de mange undervisningsmuligheder der ligger i det. Det vigtigste er stadigvæk, at du som lærer får skabt meningsfulde udeaktiviteter og oplevelser for netop dine elever og at I sammen kan bygge broen til de lige så væsentlige indeaktiviteter og læringsmuligheder, der ligger alle steder. Som en pædagogstuderende til min store glæde formulerede det engang: Jeg har lært, at man kan sætte pædagogiske processer i gang, der hvor man vil!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som en lille service til jer, der følger min blog vil jeg henvise til den opblomstring af hjemmesider, der er kommet siden skoletjenesten og skoven i skolen startede. De er støttet af forskellige fonde og har derfor forskellige hjemmesider. Måske nok mere for fondenes skyld end for brugernes skyld-lad os håbe gode kræfter får dem samlet til én side, men det er nok en utopi. Her viser jeg mange nye muligheder for ”når læreren tager skolen ud af skolen” (titlen på min ph.d.). Kontakt mig gerne hvis du kender flere!

Trine Hyllested

Nogle af dem jeg kendte i 2005, da jeg lavede min ph.d.  var:

www.udeskole.dk og  https://www.skoven-i-skolen.dk/ samt https://skoletjenesten.dk/

Nu er der lavet mange flere sider om, hvor og hvordan man kan tage sine elever ud

Udeundervisning.dk

https://udeundervisning.dk/

hjælp jeg skal ud-med nye gode coronaråd

https://centerforboernognatur.dk/projekter/hjaelp/

udeskole.nu

https://udeskole.nu/

skolen i virkeligheden-en samling af flere kommuner:

https://skolenivirkeligheden.dk/

EVA det nationale evalueringsinstitut

https://www.eva.dk/grundskole/aaben-skole

Ministeriets hjemmeside

https://www.uvm.dk/folkeskolen/laering-og-laeringsmiljoe/den-aabne-skole

De enkelte kommuner og nationalparker markedsfører sig også med åben-skole-muligheder. Alene nær Roskilde kan jeg finde mindst  2 hjemmesider! Med 98 kommuner giver det jo en del hjemmesider, der bruges arbejdskraft på! Spørgsmålet er om lærerne overhovedet har tid til at udnytte al dette?     

Begrundelsen for min pris er vedlagt i pressemeddelelsen.