Specialpædagogik i praksis

Blog

Tankevækkende artikel i Politiken i går.

Denne blog er ikke en politisk blog som udgangspunkt, men tænker denne artikel er værd at læse. Da den handler om inklusion der åbenbart ikke er lykkedes. Så vi må blive bedre praktikere tænker jeg.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stigning i antallet af børn der henvises til specialpædagogiske tilbud. Det kunne tyde på at inklusionen ikke helt er lykkedes rundt på skolerne i landet. Om det så skyldes klassekvotienter, flere undervisningstimer eller manglende viden hos lærerne, er ifølge artiklen noget der svæver i luften. Men jeg tænker det er tankevækkende, at man har valgt at lukke ned for liniefaget i specialpædagogik på læreruddannelsen efter kort tid. Argumentationen dengang var vist, at når eleverne nu alligevel skulle inkluderes, behøvede man ikke faget. Men har hørt i min øresnegl at der arbejdes på at få faget på skemaet igen. Der er et behov for specialisering og viden, og det glæder mig, så vi kan rumme og nå denne gruppe børn og unge bedst muligt.

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.