Blog

Virtuel juleafslutning - how to?

69 kommuner i Danmark er lukket ned for fysisk undervisning for de store elever frem til efter nytår. Corona er en bitch. Endnu engang skal vi omstille os til fjernundervisning - med alt hvad det indebærer. Denne gang midt i juletiden. På fredag står den derfor på virtuel juleafslutning i Teams med min 8. klasse, men hvad finder man lige på?

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Phynart Studio/iStock.com

Oprindeligt skulle jeg have nydt den sidste dag før jul sammen med 8.A på skolen. Den traditionsrige fælles morgenmadsbuffet var grundet omstændighederne aflyst, men vi havde aftalt en masse hyggelige aktiviteter: Pakkeleg, boldspil i hallen, bingo og livestreaming fra den lokale kirke. Tilsat portionsanrettede pebernødder tænkte jeg, at vi nemt kunne få fire timer til at flyve afsted. Og efter et hektisk og travlt efterår glædede jeg mig til en dag i trivslens og hyggens tegn med de søde unge mennesker.

Nedlukning i Ringsted

Men så kom pressemødet. I første omgang fik vi i Ringsted lov til at blive fysisk på skolen, men så steg smittetallene, og i anden omgang slap vi ikke gennem nåleøjet. Øv! Men op på hesten igen. Projektopgaven i 8. klasse skulle nok kunne laves virtuelt. Men hvad med juleafslutningen fredag, som jeg skulle stå for, mens min teammakker afspadserede? Hvordan laver man lige sådan noget virtuelt? I fire timer? Shit!

Fra fire timer til 45 min. juleafslutning 

Heldigvis tikkede en mail fra ledelsen ind, om at fire timers virtuel julehygge kunne skæres ned til en 45 minutters seance, sådan at klasserne lige kunne få sagt god jul til hinanden. Fint! Men 45 minutter er stadig lang tid, hvis der ikke ligefrem er en aktivitet, så jeg er gået i tænkeboks - sandsynligvis sammen med en hel bunke andre lærere, der er i samme båd.

Mine idéer indtil videre:

  • Kahoot: I grupper laver de Kahoots med spørgsmål om sig selv i gruppen. Bagefter spiller vi dem via skærmdeling og lærer forhåbentlig ting om hinanden, som vi endnu ikke vidste.
  • Bingo: Jeg sender en fortrykt bingoplade med navn på til alle elever, sådan at jeg på den måde kan sikre mig, at de ikke snyder 😉 Vi spiller live med mig som opråber. Præmier må de have til gode.
  • Emoji-julesange: I grupper skal eleverne via emojis skrive titlen på en kendt julesang, som de andre bagefter skal gætte.

Hvad skal du lave med din klasse til virtuel juleafslutning?

Rigtig god (virtuel) juleafslutning til jer alle!