Folkeskoleforældre

Blog

Bare TAK...

Vi siger tak her på Lærerens dag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

...Så er det sagt! Et kæmpestort tak, til alle de lærere, der hver dag træder ind i skolen og giver vores børn deres faglige hjerteblod.

Tak til alle de lærere der stadig  går i skole hver dag, efter lov409 og den rædselsfulde lockout.

Og tak til dem der skred. 

Folkeskoleforældre

Folkeskoleforældre arbejder tværpolitisk for et mangfoldigt og forskningsmæssigt funderet skolesystem med gode faglige og sociale forhold for børn. Folkeskoleforældre er for alle forældre til skolesøgende børn og andre, der deler vores fokus. Læs mere på folkeskoleforaeldre.dk

Begge er helte og heltinder på hver deres felt.

Tak for hver en clips, ballon, gammel avis og tom mælkekarton. Og tak for alt det andet du har taget med hjemmefra. Tak for alle de sjove, skøre og skumle fortællinger du har bragt ind i skolen, klassen og hjertet på de børn du har mødt.

Tak fordi du holder ud, på trods af, at verdens vigtigste job, er dit, men virkeligheden ikke har fattet det helt endnu. Men det ændrer intet. For hele verden starter med skolen….. 

Skolen er livet og livet begynder i skolen. Her får alle børn en mulighed for at se, mærke og lære om verden.

I Danmark har vi helt særlige vilkår, som udspringer flere hundrede år tilbage. 

Efter denlillekatekitmus, voksede en kulturel forståelse ud af vores støvede skolerum. Verden voksede ind i skolen og åbnede vinduerne, så alle skolebørn i dag, kigger sig omkring og  lærer noget, der kan bruges. Og derudover lærer de at tænke selv. Tænk sig, vi har prøver, hvor udskolingseleven trækker ukendte tekster og skal udrede disse, med de værktøjer som er blevet rakt hende, hen over 10 år.

Det er en fuldstændig uforståelig situation, for de fleste andre lande at begribe.  Og det er vi faktisk stolte af.

Det kan noget.

Glem de bangebukse, som ikke tør andet end det, andre skolekulturer endnu ikke er lykkedes med. Testning. 

Glem synlig læring, det findes ikke, men kan kendes på sin nederdrægtige udstillen af børn. Det har vi prøvet, og vi forkastede det. Vi kalder det den sorte skole, og det er ikke fordi, at det er det nye sort. Selvom nogen vil bilde os ind, at det er.

Tak fordi du stadig skatter nysgerrighed, ærlighed og ægte fagligt samvær.

Tak til alle, der holder fast i kerneværdien af en skoles væsen. Den levende formidling og medinddragelsen.

En elevs udvikling måles ikke i tal, men udmåles i mod, mandshjerte og livsglæde. Mod til at fejle og prøve igen og igen. Mandshjerte til at være en blandt mange, at tåle forskelligheder, sætte pris på mangfoldige tanker og læsninger, og holde fast i egne værdier med respekt for andres. Livsglæde nok, til at dele af og vælte verden med, hvis det kræves.

Tak hr og fru lærer. 

På lærernes dag, skal der lyde et stort og flerfoldet TAK, tak og TAk…. Keep up the good spirit.