Folkeskoleforældre

Blog

Skolen og undervisning skal ikke være en markeds- og gøglerplads

Folkeskolen angår os alle. Læring er en del af livet. Ingen mennesker kan ikke-lære. Spørgsmålet er, hvad de lærer. I livet. Af livet. Jeg synes, at vi skal overlade "undervisning" til skolen og dem, der har forstand på det.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg tror på respekt om faglighed. På fagprofessionelles dømmekraft. Og på, at respektere den. Hvad enten det handler om læger, ingeniører og andre godtfolk.

Men der er noget, der undrer mig. Noget, der sker pt. Alt i den bedste mening. Jeg har ikke tænkt færdig, men hvordan kan det være, at alle mulige og umulige - mener at vide, hvordan børn skal undervises bedst?

I dag fik vi en sms fra én af mine børns skoler med "inspiration" - fra en bank (?). Jeg så indholdsfortegnelsen, og kunne mærke irritationen over at læse "forklaring" på hvad læring er, og se overskrifter som HØRE-RØRE-GØRE - begreber, der hører til en forklaringsmodel, som er stærkt kritiseret videnskabeligt (ergo, den påståede evidens viste sig at være ikke-eksisterende, og er udtryk for et meget forsimplet syn på mennesket og på læring).

Folkeskoleforældre

Folkeskoleforældre arbejder tværpolitisk for et mangfoldigt og forskningsmæssigt funderet skolesystem med gode faglige og sociale forhold for børn. Folkeskoleforældre er for alle forældre til skolesøgende børn og andre, der deler vores fokus. Læs mere på folkeskoleforaeldre.dk

Nåh, men hvornår kaster alle sig ud at foreslå hvordan man diagnosticerer, behandler og forebygger fx Corona? Og nu vi er i gang, kan de da ligeså godt også kaste sig over øvrige sygdomme som truer den enkelte og folkesundheden?

Folkeskolen angår os alle. Læring er en del af livet. Ingen mennesker kan ikke-lære. Spørgsmålet er, hvad de lærer. I livet. Af livet. Jeg synes, at vi skal overlade "undervisning" til skolen og dem, der har forstand på det.

Og så skal andre aktører, nok velmenende, eller kalkulerende, holdes væk. Skolen er ikke en markeds- og gøglerplads.

Tværtimod skal børnene beskyttes i denne tid, mod nye tiltag. De har fået rigeligt af klima og Corona. Lad dem få fred. Forestil dig, hvordan det fra barneperspektiv må opleves ikke at kunne møde sine nære venner, ikke kunne gå til sædvanlige fritidsaktiviteter, ikke kunne være sammen med vennerne i skolen. Måske er forældrene presset økonomisk. De voksne har bekymrede miner. Hoste ses der alvorligt på. Jeg tror ikke, mange har indset hvilken virkning det har på vores børn. Giv dem ro!