Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Imens vi venter på mål og læseplaner for håndværk og design i 3.klasse.

Der må være rigeligt at se til i Undervisningsministeriet lige nu. Men jeg håber dæleme snart, at de når til at se på næste års håndværk og design undervisning i 3.klasse.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FOTO: Pixabay.com

Det er en sær tid, vi lever i. Skolen er en helt anden, end den var for bare 2 måneder siden. 

Mange skoler underviser i håndværk og design i denne tid. Dog under helt andre forhold, end normalt. Mange skoler nøjes med at undervise i de boglige fag. For der er rigeligt andet at se til.

Det er der over hele landet. Og jeg forestiller mig ikke, at det er en nem opgave at sidde i undervisningsministeriet i disse dage. Der er langt flere uventede opgaver der presser sig på, end dem der egentlig lå på bordet. 

Blandt andet den opgave, at se på mål og læseplan for 3.klasses håndværk og design undervisning fra næste skoleår. Jeg har ad omveje fået at vide, at skrivegruppen har været i fuld gang, og at deres forslag nu afventer ministeriets vurdering. 

Vi er mange der venter i spænding. 

Fordi næste års planlægning så småt er gået i gang. Og fordi det er interessant at læse de tanker og forestillinger skrivegruppe og ministeriet gør sig om, at 3.klasse skal have håndværk og design. Skal de benytte det samme værktøj som 4., 5. og 6.klasse? Eller er det mere i form af en introduktion til faget? 

Jeg er meget nysgerrig, og håber snart at ministeriets konsulenter når til den del af bunken på skrivebordet, hvor der står: 

MÅL OG LÆSEPLAN for håndværk og design i 3.klasse. 

Imens vi venter..

Imens må vi bruge vores sunde fornuft i planlægningen af faget. Og arbejde intenst på, at det bliver en underviser med god solid praktisk erfaring, der kommer til at varetage undervisningen af 3.klasses håndværk og design undervisning. 

Hvis du er nået så langt som til at vide, at du skal undervise i HD i 3.klasse til næste år, kan du finde inspiration i vedhæftede inspirationshæfte.

Powered by Labrador CMS