Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Farvel til coronarestriktioner: Kan vi snart sige goddag til aflysning af sommerens valgfagsprøver?

I blogindlægget argumenterer jeg for, hvorfor en aflysning af sommerens valgfagsprøver vil være på sin plads.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når coronarestriktionerne fra på tirsdag er fortid, vil det skabe et kaos af fravær i samtlige danske institutioner.

Misforstå mig ikke, jeg er som helt almindeligt socialt menneske udmærket tilfreds med, at restriktioner ophører. Det er lidt et dilemma, for samtidig er jeg ret bevidst om, at fraværet af restriktioner vil komme til at skabe et enormt boom i smitten på bl.a skolerne. Noget der umiddelbart kan virke som en umulighed, den nuværende massive smittespredning på landets skoler, taget i betragtning.

Som valgfagslærer forudser jeg derfor, helt uden at være ekspert i den slags, at der i de kommende måneder kommer til at være så stort fravær blandt lærere og elever, at det vil være virkelig svært, at gennemføre den gode obligatoriske praktisk musiske valgfags undervisning, så eleverne kan gå til prøve til sommer. 

Sammenholdt med den samlede mængde manglende god sollid fysisk undervisning i netop valgfagene igennem de sidste to år, ser jeg virkelig ikke nogen grund til, at gennemføre valgfagsprøven til sommer.

Som kirsebær på toppen kan jeg sige, at selv eleverne udtrykker, at de hellere vil have helt normal undervisning i den tid prøveforberedelserne normalt står på, af den simple grund, at de ønsker at indhente de sidste to års tabte undervisning.

Dermed støtter jeg stadig op om Skolelederforeningens forslag om at aflyse sommeres prøver i de praktisk musiske valgfag. Dette kan give undervisere og eleverne minimum en ekstra måneds god sollid undervisning af høj kvalitet, og derigennem vurdere eleverne som vanligt i årskarakteren, som bliver eksamenskarakteren.

Jeg synes Børne - og undervisningsministeriet skal kigge hinanden dybt i øjnene og gøre sig selv, og os undervisere, den tjeneste, at beslutte sig for hvad der skal ske med sommerens valgfagsprøver, det er det mindste jeg forventer.