Blog

Grafisk broderet hjerte

Grafisk broderi

Kært barn har mange navne.

Publiceret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Nogle kalder det grafisk broderi, andre broderi på papir. For nogle er det nyt, for andre er det en gammel kending med nyt navn.

Uanset hvad man kalder det, og hvad din erfaring med det er, er teknikken en god måde at træne sine broderiskills på, og samtidig få et fint produkt ud af det.

Materialer

For at brodere på denne måde, skal du bruge:

- Karton, Jeg har brugt akvarelpapir, da det er en anelse tykkere end den almindelige karton vi har på skolen

- Blyant

- Syl

- Synål

- Garn. Her er der brugt bomuldsgarn

- Saks

- Pap eller skæreunderlag

- Lineal

Materialer

Sådan gør du

Hver elev tegner silhuetten af en figur de kunne tænke sig. Figuren stikker de huller i med nogenlunde samme mellemrum imellem hullerne. Mål evt med linealen. Nål og tråd klargøres og der syes med bagsting i hullerne. Afslutningsvis hæftes der ende.

Jeg vil anbefale, at eleverne derefter designer et mere kompliceret grafisk mønster, som efterfølgende broderes.

Proces