Blog

Fra Fremtidens mode, 2018

"Fremtidens mode" - en anmeldelse

Anmeldelse af den franske dokumentar fra 2018.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Datidens mode

Det må have været en fantastisk føleles, da vores tidlige forfædre fandt ud af, at behandle og bearbejde dyrenes pels og skind til at holde dem selv varme og tørre med. Jeg forestiller mig ikke, at man bekymrede sig ikke om hvordan det så ud.

Nutidens mode

Det gør man i dag.

Blandt andet derfor, producerer modeindustrien 150 milliarder stykker tøj om året. 150 milliarder! Grunden er bl.a et masseforbrug hos os forbrugere, men det er også overproduktion.

Ifølge dokumentaren "Fremtidens mode", så ved modeindustrien godt, at de er nødt til at gøre noget. For én ting er overforbrug og masseproduktion, noget andet er modeindustriens dårlige arbejdsforhold og brug af kemikalier.

Derfor er producenterne meget bevidste om behovet for at gøre noget ved de sociale, samfunds - og miljømæssige problemer, som de igennem en lang årrække har forsaget.

Screenshot fra filmen "Fremtidens mode", 2018

Fremtidens mode

Derfor undersøger og afprøver designere nye materialer og mere miljøvenlige metoder, der skal skabe forandring i fremtidens mode.

Forandringen kan bl.a ligge i stoffet s sammensætning og funktioner. Det kan være intelligente tekstiler der kan skabe forandring.

Det forsøger dokumentaren "Fremtidens mode" at afdække. Og den gør det på en virkelig god og relevant måde. Filmen er klippet godt sammen, og har en god vekselvirkning melemme cool facts, interviews og billeder. Den har en god speakerstemme og de unge mennesker bliver optaget af den.

Filmen er oplagt at se i forbindelse med et bæredygtigt projekt hvor eleverne redesigner forskellige materialer til nye produkter og lærer om vugge til vugge princippet. Man kan også gå den rene tøj designer-vej, og tegne eller eksperimenterer med forestillingen om hvad forskellige materialer kan.

https://mitcfu.dk/materialeinfo.aspx?idnr=TV0000111346&cfuid=4

Titel: Fremtidens mode

Varighed: 51 minutter