Skelgårdsrally

Så kom dagen endelig, hvor vores 6.årgangsprojekt i håndværk design skulle have den helt store afslutning. Og det var med fint besøg af borgmesteren og den lokale presse. Nu skal vores sæbekassebiler se om de kan holde distancen.

Publiceret Senest opdateret

Racerbanen

Vores skolegård er blevet omdannet til en lang racerbane med forhindringer undervejs. Såsom deres venskabsklasser, der var udstyret med vandpistoler. 

Der er lavet skarpe sving, der sætter bilerne under pres og med Pit-stop undervejs, hvor både fører og løbere skiftes ud, er der ingen tvivl om, at det bliver et godt løb. Solen skinner og skolegården summer af liv. Hele skolen bakker op med flag og tilråb, og der er meget høj musik på anlægget. 

Nogle elever er placeret i afgrænsede områder langs banen, mens andre sidder i vinduerne i deres klasse med benene dinglende.

I år blev løbet skudt i gang af borgmesteren, der fik holdt tale om sæbekassebilernes historie, imens bilerne blev kørt frem til startlinien. 

Vi har fået lavet pokaler, og vores pedeller fik lavet et fint podie af paller, der var dekoreret med balloner og papirdug, så eleverne kunne fejres, når der skulle uddeles præmier. I stedet for champagne, var der masser af danskvand, der kunne sprøjtes ud over vinderne.

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Ingrid Bianco Petersen er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: ingridbianco81@gmail.com

.

Erfaringen fra sidste år gjorde, at vi i år også måtte have en samarit station. Der bliver nemlig givet max gas, når løbet først går i gang, og så er det vigtigt med både plaster og drikkelse. Sidste år havde nogle elever ikke spist morgenmad inden løbet, og det var da lige ved at ende galt, så i år er vi forberedt.

På vores skole har vi 4 6.klasser, og hver klasse skal stille med to biler til det store Skelgårdsrally. 

Årets temaer er Hubba Bubba, Teletubbies, Frost, Shrek, Formel 1, Super Mario, Capri Sun og Mc. Donalds. Eleverne har knoklet med både biler og kostumer og glæder sig meget til denne store dag, hvor de skal vise det hele frem og køre om kap. 

Inden løbet blev alle 8 biler udstillet ved skolens hovedindgang og alle elever har på helt klassisk vis udfyldt en stemmeseddel, hvor de skulle sætte kryds ved den bil og de kostumer, der havde det flotteste design. 

I år gik designprisen til Team Hubba Bubba og deres tyggegummibil.

Selve undervisningen før løbet

Igennem det sidste skoleår har vi på Skelgårdsskolen delt de to ugentlige lektioner op, så den ene bliver brugt til teknologiforståelse og den anden lektion samler vi til en uge hvor vi bygger sæbekassebiler og syr kostumer. 

Eleverne er super engageret og de starter projektet i teknologiforståelsestimerne med at vælge tema for deres biler og lave moodboard og plakater i blandt andet computerprogrammet canva og google tegninger. Så når vi når til selve ugen, er vi klar til at færdiggøre vores design og gå i gang med bygge- og syprocessen.

Du kan læse mere om dette i mit tidligere indlæg.

Og så er vi ellers i gang med løbet, og vi starter med en klassisk enkeltstart. Så vi er klar med 8 stopure, en til hver bil. Derefter blev der kørt en semifinale og den helt store finale, hvor der blev skubbet og råbt på fulde drøn. Årets hurtigste bil gik i år til Formel 1, så kæmpe tillykke med det.

En kæmpe succes som vi helt klart vil gøre igen og igen. En dag der skaber sammenhold, kampgejst og får sat et punktum på 6. årgangs håndværk design undervisning.