Blog

Nem lille juleopgave

Når der er lidt tid til overs er det godt med en lille opgave. En opgave som eleverne sagtens kan lave flere af eller dekorere alt efter hvor lang tid der er til opgaven.

Publiceret Senest opdateret

Du skal bruge:

Forskelligt stof gerne med julemønster.

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Ingrid Bianco Petersen er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: ingridbianco81@gmail.com

.

Skråbånd

Knappenåle

Symaskine

Start med at lave en skabelon til et kræmmerhus, lave gerne et par stykker så der ikke er for meget ventetid hos eleverne.

Lad eleverne tegne efter skabelonen på julestoffet og klip derefter ud. Husk at gøre eleverne opmærksom på ikke at klippe i midten af stoffet, da de skal lære at spare så der ikke kommer for meget spild.  Vi skal jo gerne uddanne vores elever i at passe på tingene, både for skolens økonomi og for miljøet. Kræmmerhusene kan evt. laves i genbrugsstof.

Dernæst skal der sættes skråbånd på den buede kant. Det er nok det sværeste ved opgaven, da eleverne skal sætte nåle i så skråbåndet sidder pænt på begge sider. Det kan være en fordel at lade eleverne arbejde sammen to og to så de kan hjælpe og støtte hinanden med opgaven. Dernæst skal de sy skråbåndet fast på symaskinen. Hvis de ikke har prøvet dette før, skal de have lidt hjælp til at få skråbåndet til at sidde pænt.

Eleverne kan evt. dekorere kræmmerhuset med broderi eller stoftryk. Alt afhængig af hvilken sværhedsgrad og hvor meget tid man har til opgaven.  Det er nemmest at dekorere kræmmerhuset inden de syes sammen.

Nu skal kræmmerhuset syes sammen og det gøres ved at folde det ret mod ret og sy langs den lige kant. Sy 1 cm fra kanten. Nu kan kræmmerhuset vendes og der kan sys en hank på. Hanken kan både syes på i hånden eller på maskine. Den kan laves af skræbånd eller stofrester der klippes og syes til.

Herunder ligger der en vejledning og billeder, som du er velkommen til at bruge - bare klik på pilen for at se mere.

Rigtig god fornøjelse.