Blog

Min hjemmearbejdsplads

“Jeg glæder mig til på mandag”

Når eleverne glæder sig til håndværk og design, glæder jeg mig også. Vi smitter positivt af på hinanden og undervisningen bliver bare lidt sjovere.

Publiceret Senest opdateret

Jeg er lærer på en 4-sporet folkeskole fra 1970’erne i et plan - med gule mursten indenfor, fliser på gulvet og flotte naturfarver som brune og orange nuancer, der skriger på udsmykning af elever. Det er en skole, der er arkitekttegnet og derfor fredet på mange områder, så det udfordrer jo kreativiteten. Det er også en skole med utrolig lange gange, hvor man ikke kan undgå, at rende ind i elever fra de forskellige klassetrin.

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Ingrid Bianco Petersen er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: ingridbianco81@gmail.com

.

Jeg er så heldig at vores HD-lokaler ligger i den modsatte ende af skolen ift. lærerværelset. Da løbehjul "desværre" ikke er tilladt, så er det på med kondiskoene og skridttælleren og så bare derudaf. Døren til træværkstedet har lidt svært ved at lukke, så til tider kan det føles som en mørk tunnel med lys for enden. 

Glæde smitter

Nogle gange kan de lange gange godt synes endnu længere, men når jeg bliver stoppet af en lille gruppe elever der siger “vi glæder os til på mandag når vi skal have HD igen, det er vores yndlingsfag” så føles gangen ikke så lang. Det skal lige siges, at det er 3.klasses elever og de har kun haft faget to gange, hvor de skulle papirvæve. Men at kunne svare dem helt oprigtigt, at jeg også glæder mig og at det også er mit yndlingsfag er en rar følelse.

For det er virkeligt mit yndlingsfag, her kan jeg få lov at lege, kreere og eksperimentere sammen med eleverne. Blive klogere på materialer, produkter og de ting der er designet omkring os.

Jeg glæder mig til at dele ideer med jer

Jeg ved godt det kan være svært med tid, forberedelse, budget, lokaler, skiftende kollegaer og alle de udfordringer der hører med, men jeg nyder virkelig at være kreativ med eleverne og få dem til at lave ting, de er stolte af.

Før jeg blev lærer, stod jeg i lære som møbelsnedker og var så heldig både at arbejde med restaurering af gamle klassikere og bygge nye spændende møbler. Jeg elsker duften af træ og at skabe noget smukt ud af noget så råt og naturligt som en træstamme, men at stå som lærer og dele denne glæde til eleverne, er så meget mere givende for mig. Her kan jeg selv være med til at bestemme, hvad vi skal lave. 

I de 12 år jeg har været HD-lærer, har der også været mange spændende projekter på programmet, alt fra skaterramper og læsehuse til nøgleringe og julepynt, fra de frivillige prøver til de obligatoriske prøver. Corona-undervisning og hvad der ellers har været af udfordringer undervejs. 

At få lov til at være med i processen og udviklingen af faget håndværk design, har været og er stadig spændende og jeg glæder mig til at dele mine ideer, projekter og erfaringer med jer som ny faglig rådgiver for håndværk og design.