Blog

Faglig rådgiver takker af

En stresssygemelding har ført til beslutningen om at stoppe som faglig rådgiver for folkeskolen.dk

Publiceret Senest opdateret

Der var en gang..

Da jeg var gik på læreruddannelsen, spurgte en underviser os om, hvad vi ønskede os efter læreruddannelse. Til det svarede jeg, at jeg ikke nødvendigvis havde et ønske om, at undervise som lærer. Jeg ville bruge læreruddannelse som et trinbræt til noget andet. Hvad vidste jeg ikke. 

Jeg havde glemt mit svar. Indtil jeg for nyligt blev mindet om det. 

Jeg har været ansat på Skælskør Skole i 13 år. Det var stedet, jeg blev uddannet på den skolebaserede læreruddannelse. Stedet er årsagen til, at jeg glemte mit svar på læreruddannelse: Skælskør Skole har en særegen kollegakærlighed, som går over noget andet jeg har mødt. Ledelsen er rummelig, forstående og lyttende. Jeg har haft mange meningsfulde samtaler med min leder om dannelse, kreativitet og kompleksiteten i at få de elementer ind i de rammer der er os lærere givet. 

På Skælskør Skole har jeg haft mulighed for at tage en lærer-meningsdanner uddannelse, en kandidatuddannelse i pædagogik, snuset til foreningslivet og, været den bærende del af Danmarks første kunsttalentklasser, og, ikke mindst, været faglig rådgiver for håndværk og designfaget her på folkeskolen.dk. 

Efter sommerferien stopper det

Efter sommerferien er rollen som faglig rådgiver slut. Jeg har sagt op. 

Hvorfor? 

Det velkendte bægre flød over, og jeg har siden vinterferien været sygemeldt med stress og angstlignende symptomer. Jeg har aldrig før haft en angstanfald, og har, hånden på hjertet, haft lidt svært ved at forstå dem, der fik det. Jeg forstår dem nu. Helt ind i sjælen. 

Skolelukninger

Hvad der fik mit bæger til at flyde over, var processen omkring skolelukningerne i Slagelse Kommune. I min optik, var det en umenneskelig proces, hvor alle i og omkring skolerne, blev reduceret til små ubetydelige brikker. Processen førte bl.a til, at min elskede skole nu er lukket. 

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

I min proces for at skabe mere rummelighed i mit bæger og at finde mig selv igen, har jeg besluttet at skære ned på mine faglige aktiviteter. Startende med at opsige min stilling som faglig rådgiver her på folkeskolen.dk. 

I processen har jeg også erkendt, at jeg (nok) ikke kommer til at være lærer i mange år ud i fremtiden. Bl.a med afsæt i mit svar omkring fremtiden, da jeg tog læreruddannelse. Det tør jeg godt sige, da jeg har haft en god dialog med min leder om bl.a det.

Jeg vil afslutningsvis sige, at jeg er i klar bedring. Efter planen flytter jeg selvfølgelig med ud til den nye skole, der skal skabes i Skælskør: Solskinsskolen - Skælskør Skole. Jeg tror på, at det bliver en god skole og vil gøre mit bedste for at det kreative og innovative får lov til at blomstre.

Inden da holder jeg en fortjent ferie, hvor jeg forsøger ikke at have en mening om andet, end hvad min familie og jeg skal lave af sjove ting.

TAK!

Tak for muligheden til folkeskolen.dk, tak til jer der læste med og held og lykke til den der overtager min post. 

Afsluttende note: 

Dette indlæg er blevet langt mere personligt, end det var tiltænkt. Ta' derfor godt imod det. Tak.