Blog

Tillykke til de fire prisvindende naturfagslærere - men hvem hædrer os, der underviser i skolens andre fag?

Der er et stort politisk fokus på skolens praktiske fag. Tiltrækker det mon fonde til at udvikle vores fag? Og til at hædre os?

Publiceret Senest opdateret

Tillykke!

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Først skal der lyde et kæmpe tillykke med hæderen og de 250.000 kr. til de fire lærere, der i år er blevet hædret af Novo Nordisk Fonden. Som jeg læser det, har I fortjent det. I gør en forskel for folkeskolen!

https://www.folkeskolen.dk/esbjerg-kommune-helsingor-kommune-horsens-kommune/fire-laerere-haedret-af-novo-nordisk-fonden/4707442

Er det den politiske opmærksomheds skyld?

Igennem en del år, har der været et politisk ønske om, at øge børn og unges interesse for de naturfaglige fag i skolen. Det er i hvert fald, hvad jeg har set.

Jeg forestiller mig, at det er en af grundende til, at Novo Nordisk Fonden støtter og udvikler skolens naturfaglige fag.

Så nu spørger jeg: Findes der fonde der forsøger at udvikle andre af skolens fag? I samme kaliber?

Skolens praktiske fag er i en enorm politisk bevågenhed i denne tid. Kunne man forestille sig fonde med stor interesse i at støtte og udvikle de fag i skolen?

Hvem ved noget om det?

Hvis ikke det findes, så lad dette være en kærlig opfordring til diverse fonde:

Støt og udvikl vores fag. Og hæder os. Ikke mindst.