Blog

Julegrise og julemænd

Julemænd og julegrise

Idéer til forløb håndværk og design i julemånederne

Publiceret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com


Julen er lige på trapperne og nøj, hvor har mine elever glædet sig til det!

I den forbindelse vil jeg dele to juleforløb. Forløb jeg har haft glæde af at lave sammen med elever i mellemtrinnet. Forløb som jeg håber kan inspirere andre til at lave med deres elever.

Forløbene benytter forskellige teknikker og materialer og kan laves på et par gange.


Snittede nisser

I det første forløb skal eleverne snitte nisser. Billedet af de færdige nisser kan ses herunder. Længere nede er et link til selve forløbet, hvor der er materialeliste og forløbsbeskrivelse.

Nisser










https://blog.folkeskolen.dk/blog-folkeskolens-handvaerk-og-design-radgiver-hogd/sode-snittede-nisser-julen-2020/237070


Syede julegrise i genbrugspapir

Det næste forløb skal eleverne arbejde med papir og symaskine. Herunder ses et billede af de søde julegrise og længere nede er et link til forløbet.


Syede grise









https://blog.folkeskolen.dk/billedkunst-blog-folkeskolens-handvaerk-og-design-radgiver/sode-syede-julegrise/188663