Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Søde snittede nisser - julen 2020

Idé til årets julehåndværk i 3. og 4.klasse.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FOTO: privat foto af snittede nisser oktober 2020.

Her, der og alle vegne kan vi se dem. Nisserne. 

At snitte små nisser er en enkel og nem aktivitet op mod jul. (..eller faktisk er den det hele året, hos os har vi eks. flere helårsnisser) Den er lige til at gå til, og den er tilmed corona-venlig, da eleverne skal benytte hver deres snittekniv. 

Sådan gør du

Skær friske grene af eksempelvis hassel, pil, ahorn eller en anden træart, der er god at snitte i, og ikke tager skade af at miste en gren. Grenen må ikke være for tynd, men heller ikke for tyk (ca 1,5 centimeter tyk).

Skær eller klip grene i passende længder.

Hver elev får et stykke gren, som skal have snittet en spids nissehue i den ene ende. Vær’ opmærksom på at den ikke bliver afbarket helt. 

Snittet skal gå lidt længere ned ad barken i den ene side. Det er nissens ansigt. Lav gerne flere nisser, hvis der er tid til det.

Lad nissen tørre til næste gang, hvor nissehuen skal males rød og man kan male øjne mund, hvis man har lyst

Materialer

Snitteknive

Frisk træ

Rød og sort maling