Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Tak til Skolelederforeningen for at reagere hurtigt

Undervisningsministeriets nyeste vejledning for, hvordan skolerne kan tilrettelægge undervisningen i valgfag kom d. 6. januar. Den 7. januar svarer Skolelederforeningen på vejledningen i et åbent brev. Det er god stil.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FOTO: Thomas Arnbo, redigeret i canva.com

Jeg taster folkeskolen.dk ind i min browser og ser til min store glæde, at skolelederne har været virkelig hurtige til at kommentere på Undervisningsministeriets vejledning for, hvordan skolerne kan tilrettelægge undervisningen i valgfag i den kommende tid. Skolelederne anbefaler, at prøverne til sommer aflyses og i stedet erstattes af standpunktskarakterer.

Jeg er meget enig i, at det er nødvending. Tak for at regare hurtugt, Skoleledere!

Jeg er også meget enig, i de røster der påpeger, at det vil være ærgerligt for eleverne at misse deres prøver til sommer. Prøver som mange glæder sig til. Men den virkelighed vi lever, og har levet i og med, i de sidste år, tilgodeser bare ikke at prøverne afvikles. Virkelig mange elever er ikke rustede til at skulle til prøve, da meget af deres undervisning har været aflyst, eller har været vældig amputeret ifb den nødundervisning der har været.

Jeg vil have det ganske fint med at "nøjes" med at give mine elever standpunktskarakter, for i stedet at bruge tiden på at lære dem nogle af alle de ting vi har manglet i de forgangne år. Det vil også gavne dem langt mere, end at jeg bruger de næste mange måneder på at forberede dem på en prøve der måske ikke bliver til noget. 

Derfor vil det være på sin plads, hvis Undervisningsministeriet benytter sig af den rettige omhu, og melder ud hvad der skal ske med sommerens prøver.