Blog

Tanker - når ens skole måske skal lukke

Har jeg en fremtid som lærer i folkeskolen?

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Jeg er faglig rådgiver for håndværk og design faget, men dette indlæg bliver (heller) ikke særlig håndværk og design agtigt.

For selv om jeg har nok at skrive om, centrerer enhver overskydende tanke sig om det faktum, at jeg ikke ved, om jeg fortsat skal arbejde med min elskede arbejdsplads fra det kommende skoleår. Et sted jeg har arbejdet de sidste 16 år. De første 4 år, da jeg tog læreruddannelsen på den skolebaserede læreruddannelse. Siden som helt almindelig lærer.

16 år, hvor jeg undervejs har færdiggjort en læreruddannelse, født to børn og taget en kandidat i pædagogik.

16 år, hvor jeg er kommet til mine ledere med idéer til det ene undervisningsprojekt efter det andet. Idéer de har taget imod, udfordret og ladet mig udføre i praksis. Fordi de stoler på mine kompetencer. De stoler på min ildsjæl.

16 år hvor jeg har udviklet mig til den lærer jeg er i dag. En ildsjæle - lærer der brænder for skolens praktiske fag. Udviklingen bærer mine ledere et stort ansvar for. Fordi de har stolet på mine kompetencer og mine idéer. Stolet på mine evner som underviser.

Hvad nu?

Hvad bringer de næste 16 år? Jeg ved det ikke. Jeg ved det virkelig ikke.

Dog tvivler jeg på, at folkeskolen er min fortsatte arbejdsplads, hvis vi skuer ud i fremtiden. Desværre.