Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Mine (u)realistiske drømme for de praktiske fag i 2022

Hvad er dine drømme for de praktiske fag i det kommende år?

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FOTO: Canva.com

Jeg drømmer om et 2022, hvor vi kan undervise på normal vis, hvor alle er i skole, da håndværk og design undervisningen fungerer allerbedst, når alle er fysisk til stede.

Jeg drømmer om at 2022 bliver året, hvor alle skoleledere rundt om i landet får øjnene op for, hvor vigtige de praktiske fag er for folkeskolen og bl.a ansætter linjefagsuddannede eller tilsvarende til at undervise eleverne. Derigennem skabes der høj faglighed alle steder.

Jeg drømmer om et 2022, hvor skolens praktiske fag bliver ved med at være på den politiske dagsorden. Derigennem er der håb om forandring og forbedring.

Jeg drømmer om at 2022 bliver året hvor alle landets skolechefer prioriterer de praktiske fag ved at ansætte lokale faglige konsulenter, der skal bidrage til dialog blandt håndværk og design lærere for derigennem at sparre, hjælpe og udvikle faget lokalt. Derigennem kan der skabes forandring og forbedring.

Nogle drømme forbliver uopnåelige. Jeg håber nogle af mine bliver en realitet.

Jeg kunne fortsætte listen, men kunne godt tænke mig dine ønsker også. Hvad drømmer du om, for det kommende år i de praktiske fags tegn?

Jeg håber alle kommer godt ind i det nye år og at nogle af vores ønsker bliver til virkelighed.