Blog

Græskar i filt

Halloween-græskar i filt

Efterårets tema: græskar

Publiceret Senest opdateret

Disse små og søde græskar er et oplagt tema her i efteråret. De er lavet i pladefilt og kartet uld.

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

De kan laves i anledningen af, at græskar er så super smukke, eller fordi Allerhelgens aften eller Halloween er lige om hjørnet.

De er simple at lave, men indeholder en del teknikker, som jeg vil anbefale at man finder frem på YouTube, hvis man er i tvivl om hvordan de udføres.

Teknikker

Lave tegning til skabelon. Eleverne tegner silhuetten af et græskar på papir som overføres til karton og klippes ud. Eleven syr tungesting rundt i kante og

Tegne op med stofkridt. Eleven lægger den udklippede skabelon på det udvalgte pladevat og tegner om det med stofkridt. Dette gøres to gange.

Klippe med stofsaks. Eleven klipper filtet ud med stofsaks. Dette gøres to gange.

Brodere. Hvis eleven vil have øjne eller andet på græskaret, syes eller broderes det nu på det ene stykke pladefilt.

Tråde en nål. Eleven tråder en nål med det ønskede bomuldsgarn.

Sy tungesting. Eleven sætter de to stykker pladefilt sammen med en nål og syr tungesting rundt i kanten på de to stykker. Inden de sidste sting syes, kommes pudefyld eller stof/garn rester i græskaret.

Benytte en nål til nålefiltning korrekt. Med det kartede uld formes en lille kugle, hvori eleven stikker filtnålen op og ned i ulden de steder, hvor græskaret skal gå indad. Dette gøres med en nålepude under. Til slut kan græskarets top formes i uld og stikkes ind i græskaret på samme måde.

Græskar i orange og grøn karteuld
Græskar i orange og grøn karteuldMaterialer

Papir, karton, blyanter, stofkridt, papirssakse, stofsakse, pladefilt, kartet uld, synåle med stort øje og spids, bomuldsgarn eller hvad I ellers har på lager, filtnåle, knappenåle, pudefyld eller stof/garnrester og nåleplade.


Glædelig allerhelgens aften!


Powered by Labrador CMS