Mortens mening

Blog

Kunne vi måske tage hensyn til …

… muslimerne til den skriftlige prøve. I år slutter Ramadanen den 1. maj, og derefter følger Eid al Fitr, festen der markerer fastemånedens afslutning den 2.-3. maj, Det falder i år sammen med de skriftlige prøver i dansk skriftlig fremstilling og matematik med og uden hjælpemidler.

Publiceret Senest opdateret

Det handler ikke om religion

Mortens mening

På min blog vil I kunne læse om (mit) lærerliv, set fra et matematisk/naturfagligt perspektiv.

Jeg er hverken muslim eller tilhørende nogen anden form for religion, men det virker usympatisk på mig, at man vælger ikke at flytte de skriftlige prøver en uge. Der må da være andre end mig der har kigget i kalenderen og bemærket at de falder sammen!

Det er ikke fordi jeg støtter at børn faster og i nogle tilfælde har svært ved at følge den normale skolegang pga. tørst eller lavt blodsukker, manglende søvn og hvad der nu ellers kan være et resultat af ikke at have madpakke og vand med i skolen og spise om natten i stedet for at ligge og sove. MEN Eid er langt mere end bare en fejring af at Ramadanen er afsluttet. Såvidt jeg forstår det, minder det mest om hvordan kulturkristne fejre jul.

I et skoleår, hvor der alligevel ikke skal bruges meget tid på mundtlige prøver, samt at diverse dage med skriftlige udtræksprøver alligevel er aflyst, så burde det da være muligt at tage dette lille hensyn.

Lighed for alle
Det handler for mig ikke om religion, men om at der skal være rimeligt lige vilkår for alle i folkeskolen. Hvis vi bevidst stiller en del af vores elever dårligere end de andre, har vi et stort problem.

I en tid for den ene TV-dokumentar efter den anden viser nogle af de problemer der i folkeskolen, ville et passende modsvar være at vise at vi faktisk forsøger at tage de hensyn der er mulighed for.

Kan vi gøre noget ved det?
Spørgsmålet er vel egentligt ikke, hvorvidt vi burde rykke prøverne, men om vi kan nå at gøre det, når vi kommer tilbage til skolen efter at have fejret Jesus’ Genopstandelse, gennem påskefrokoster og genopstandelsen dagen efter, hvor flere ser ud som om de er gået direkte i Jesus' fodspor og virker mere døde end levende …