Blog

Ud på tur - aldrig sur!

I fredags var jeg på tur med en flok voksne og vores børn, et af de dersens trivselsarrangementer i min ældste søns klasse (og parallelklassen), som fylder i kalenderen og som man kan frygte æder af det overskud, der i forvejen ikke er for stort efter den første uge.

Publiceret Senest opdateret

Og hvor blev det bare gjort til skamme. Et super simpelt setup: Medbring selv telt, sengetøj, lommelygte, mad til grill og drikkevare. Forældrerådet sørger for grillkul, morgenmad, lidt snoller til børnene og en kop kaffe til de voksne.

Mortens mening

På min blog vil I kunne læse om (mit) lærerliv, set fra et matematisk/naturfagligt perspektiv.

Vi nåede nærmest kun lige at mødes, så var ungerne i gang med at lege imens vi voksne baksede teltene på plads. Der blev drukket et par kolde efterfølgende. Imens grillen kom i gang, vi hjalp hinanden med at rykke borde rundt så vi alle kunne sidde sammen.

En rundboldkamp, en fodboldkamp og bålhygge med s’mores , udgjorde en del af underholdningen og ellers blev der snakket og hygget i stor stil. Sidst på aftenen blev der leget smuglerleg i tusmørket, inden ungerne blev sendt i seng.

Derefter var det tid til lidt forældre hygge, hvor vi sad om bålet med en kop Irish Coffee og diskuterede alt fra skolens gøren og laden til de seneste fodboldresultater. Min skepsis omkring arrangementet blev på alle måder gjort til skamme. Jeg er klar igen næste år og året efter igen. Et simpelt setup, så er der tid til ungerne kan hygge og vi forældre måske igen kan knytte bånd efter coronaens afsondrethed.

Jeg håber, at alle forældreråd vil gøre, som de gjorde i min søns klasse. Jeg ved i hvert fald, at jeg som lærer på næste uges introtur med min nye 7. klasse, vil holde det simpelt. Er I ikke så heldige at skulle på introtur eller lejrskole i den kommende tid, så puf lidt til forældrerødderne, så må det være deres tur til at arrangere en overnatning.

Så stop med at vær' sur - du skal ud på tur ...