Blog

Ny Dybkærskole

"Those who are about to teach salute you"

I går hyldede vi på den skole, hvor jeg er ansat, to af mine kolleger, der har 25 års jubilæum på skolen. Det er en imponerende bedrift! Tak til dem og alle de andre, der har kæmpet i skolen i mange år.

Publiceret Senest opdateret

En hyldest!

Mortens mening

På min blog vil I kunne læse om (mit) lærerliv, set fra et matematisk/naturfagligt perspektiv.

Man skal passe på med at kalde kolleger for den gamle garde - særligt nu hvor jeg selv har rundet de fyrre år. 

MEN der er en flok kolleger, der er ældre end mig selv, som har været med til at forme mit lærerliv, og som har gjort en kæmpe indsats for børn og kolleger. En god del af dem var samlet i går for at være med til at fejre mine to kolleger.

Sølvbryllup kaldte nogle af mine kolleger det i et underholdende indslag, hvor der var plads til sange, hyldest og anekdoter fra et langt lærerliv. Der var masser af historier fra en svunden tid, hvor man både måtte ryge og drikke i forbindelse med fødselsdage og lejrskoler, men en ting er helt uforandret. 

Skolen handler om børnene. Om de mange timer man bruger sammen med børnene, om de små historier om børn der flyttes fra håbløshed til en fremtid fuld af håb, og ikke mindst historier om, hvordan det går eleverne i dag.

For at have overskud til alle de børn, der har brug for os og for vores hjælp, kræver det i høj grad et godt og stærkt lærerkollegium, hvor der er tid og overskud til hinanden. 

Det vil jeg gerne hylde - DEM vil jeg gerne hylde. Altså alle de kolleger, der er der for hinanden og som hjælper og støtter deres kolleger. 

I mine tolv år som lærer har jeg oplevet utroligt meget støtte, mange gode grin og en ubeskrivelig mængde hjælpsomhed og venlighed. Da jeg startede som lærer på Viborg Private Realskole, var der et unikt naturfagsteam, der tog hånd om mig og en ganske særlig dansklærer, der viste mig, hvad det vil sige at være lærer. 

Da jeg skiftede videre til Dybkærskolen, mødte jeg bl.a. de to lærere, vi fejrede i går; flere lærere, der nærmede sig fyrre år på Dybkærskolen, og et mellemtrinsteam, hvor jeg blev taget i mod med åbne arme, og som har formet mit lærersind mere end nogen andre. 

Jeg håber, at alle de nye lærere, der for alvor skal ud og møde lærerlivet og de lærere der skifter team eller skole, vil møde folk, som dem jeg har (haft) i mit lærerliv. Og at øvede lærere vil sende en tanke til dem, der har hjulpet dem i gang. 

Jeg har i hvert fald mange forbilleder at se op til, og måske en dag vil jeg også kunne gøre en forskel på samme måde.

"Those who are about to teach salute you"