Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Boganbefaling: Craft Psykologi - sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk.

Anne Kirketerp har skrevet bogen, der på fineste vis beskriver hvordan arbejdet med hænderne ikke kun er hyggeligt tidsfordriv, men også fremmer de udøvendes sundhed.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tit oplever jeg, at eleverne falder til ro, når de får materialer i hænderne i håndværk og design. De arbejder derudaf i en messende rolig handling.

Det er fedt at opleve. Specielt fordi det vækker genklang i mig selv: at arbejde med hænderne giver mig ro. Det tror jeg vi er mange der oplever. Om det er at lave mad, strikke, snitte o.lign. så kan arbejdet med hænderne få en til at glemme hverdagens stress og jag.

Ikke kun hygge

Men selvom det umiddelbart kan virke som hyggeligt tidsfordriv, at snitte eller strikke, ja så har det faktisk en række sundhedsfremmende og fysiske og mentale effekter. Det har Anne Kirketerp beskrevet i sin bog Craft Psykologi. Kirketerp er håndværker, lærer, psykolog og ph.d. og i bogen bygger hun det interessante emne op omkring hendes egen forskning, der bliver præsenteret igennem grundige beskrivelser af teori i et let forståeligt sprog.

Den henvender sig dermed til alle der interesserer sig for håndværk og trivsel.

Bogen er blevet fast inventar på min bogreol. Jeg vil anbefale at den også bliver det i din. 

Powered by Labrador CMS