Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Idé til online undervisning i håndværk og design i 3.klasse.

Jeg gav min datter i 3.klasse opgaven at designe og skitsere en genstand med seje funktioner. Det kom der følgende resultat ud af, som kan benyttes i nødundervisningen af de yngste i HD.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FOTO: eget foto, taget d. 1. januar 2021.

I facebookgruppen Håndværk og design er det tydeligt at se, at skolelederene tolker anbefalingerne om nødundervisningen meget forskelligt. Nogle elever skal undervises i fuldt skema, imens andre ikke skal. 

Jeg hører til gruppen af lærere, der ikke skal undervise i håndværk og design. Indtil videre, ihvertfald.

Det har dog ikke forhindret mig i at lave små undervisningsforsøg herhjemme med min datter, der går i 3.klasse. 

Idé til opgave

Her stillede jeg opgaven, at hun skulle designe og skitsere en genstand som havde alle de funktioner hun kunne tænke sig. Efterfølgende skulle hun beskrive den valgte genstand med sine egne ord. (Helt bevidst skal hun ikke skrive, da det talte ordforråd er langt større end det skriftlige).

Jeg forestiller mig, at en lignende opgave kan stilles til eleverne i 3.klasse, hvor de skal:

1. Lave en skitse over en ting som kan alt muligt fantastisk.

2. Beskrive deres ting til

- deres forældre, der måske optager det og sender til dig, eller deler i en lukket facebookgruppe

eller

- klassen, hvis I mødes online. 

Billedet øverst viser hvad hun skitserede. 

I videoen her fortæller hun om designet. 

https://youtu.be/E_B8ZoOcS_Q

Powered by Labrador CMS