Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

StringArt i 2. og 3.klasse.

Jeg har fået lov til at sammenkoble natur og teknologi med håndværk og design i indskolingen i år. Det er der kommet fine forløb ud af. Bl.a dette StringArt projekt, som er en god øvelse for de mindre elever. Både i at lære at opholde sig i faglokalet og i at lære at mestre en hammer.

Offentliggjort Sidst opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forbindelse med læren om den lokale geografi i natur og teknologi, lavede vi afslutningsvis StringArt over Sjælland og Danmark i håndværk og design. 

Mål

At lære at være i faglokalet og at benytte en hammer korrekt.

Bonusmål (som jeg ikke havde set komme): at binde knuder.

Forberedelse 

Jeg havde på forhånd skåret 20*20 cm krydsfinér stykker ud. Og på papir optegnet Sjællands og Danmarks kystlinje og kopieret, så eleverne selv kunne vælge imellem dem.

Forløbet

Med små dykkersøm hamrede hver elev søm i hele den optegnede kystlinje på krydsfinéret. Herefter blev der bundet tråd (mange kunne ikke binde knuder, hvilket overraskede mig en del) på ét søm, hvor eleverne viklede tråde på tværs i mønster og farver de selv valgte. Resultaterne blev udstillet på biblioteket ved en minifernisering, hvor 6. klasse var inviteret. 

Materialer

Garn vi havde på lager, modtaget fra forældre.

Dykkersøm, de mindste.

Krydsfinér á 20*20 cm.

Værktøj Hammer

Budgettet er svært at sige, da jeg brugte materialer vi havde i fovejen.