Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Årsplan i håndværk og design. 3. klasse.

Selvom der intet nyt er kommet fra ministeriel side omkring håndværk og design i 3. klasse fra august, har jeg lavet en årsplan ud fra egen overbevisning og erfaringer.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste undervisningsuge er i gang, og selvom sommerferiens lune venter lige om hjørnet, er manges tanker omkring næste skoleårs undervisning.

Næste skoleår byder på et nyt fag for 3.klasserne. Skolerne løser det nye fag på mange forskellige måder, og selvom der, endnu(!), ikke er nogle faghæfter at læne sig op ad, er mange gået i gang med at forberede faget. 

I vedhæftede finder du mit forslag til en årsplan, der er lavet med udgangspunkt i mine erfaringer med at undervise de mindste elever i håndværk og design.

Årsplanens opbygning

Der er i alt 10 forløb, der spænder fra simple til mere krævende teknikker. Afslutningsvis samles de lærte teknikker i et forløb, hvori de hårde og bløde materialer mødes i et produkt. 

Årsplanen er inddelt i:

Måned - hvornår forløbet er tænkt

Forløb - navnet på forløbet

Færdighed - hvilke færdigheder skal eleverne lære?

Flerfagligt - hvilke fag kan forløbet med fordel samarbejde med?

Mål - målene beskrives

Materialer og værktøj - oplistet

Beskrivelse af forløb - kort beskrevet

Imellem hvert forløb er der indsat en "pause", hvori man kan gå en tur, lege på legepladsen, se på træer, bygninger e.lign. Fordi der skal være plads til leg, til at bygge en snemand og til at se årstidernes skiften. 

Hvis du har spørgsmål til årsplanen eller forløbet, er du velkommen til at kontakte mig. 

Powered by Labrador CMS