Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Kommentar henvendt til undervisningsministeren om de omdiskuterede prøver i folkeskolens valgfag

Hvornår er det ikke længere en for hurtig beslutning at beslutte om valgfagsprøverne skal ændres dette skoleår?

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FOTO: Udarbejdet af undertegnede i canva.com.

Kære  undervisningsminister. Du har svaret undvigende på et spørgsmål. Et spørgsmål som jeg kommenterer på i følgende, og som jeg gerne ser du besvarer i en eller anden form.

Valgfag

Spørgsmålet handler om, om 8.klasses eleverne skal til prøve i deres obligatoriske valgfag eller ej. 

Til det massive antal forespørgsler og argumenter, der flyver i retning af dig, svarer du undvigende med, at vi må se hvad der sker, og at du løbende drøfter udfordringen med sektorpartnersamarbejdet. Du siger ydermere, at det er vigtigt, ikke at tage for hurtige beslutninger her.

Jeg er helt enig med dig i, at forhastede beslutninger ikke altid fungerer. Men undskyld mig. Hvordan fa’en kan det være en for hurtig beslutning, når diskussionen her har varet i tæt på et halvt år? Hvordan kan det være en for hurtig beslutning, når de første elever skal til prøve allerede om under to måneder?

Kald mig bare naiv og uforstående over for politikersnak, men forventer du, Pernille, at samtlige undervisere underviser efter prøveformen i alle forløb i de praktiske musiske valgfag, og dermed, med et knips, både har elever og sig selv klar til prøven, når du og sektorpartnersamarbejdet engang er blevet enige om, at beslutningen ikke længere er forhastet? 

Kære du. Sådan fungerer det ikke. Sådan fungerer vi mennesker ikke. 

- ikke lærere i Danmark, ihvertfald.

Hvornår er beslutningen ikke forhastet, men ej heller truffet for sent?

Kh 

Katrine Diduch

Powered by Labrador CMS