Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Praktisk dannelse i en onlinetid - gratis seminar.

Kom til onlineseminar om udfordringer og muligheder i den online praktisk - musiske undervisning. Oplægsholdere er eksperter, forskere og praktikere. Seminaret er en del af et afsluttende speciale på studiet i materiel kultur didaktik på DPU, Århus Universitet.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kan man skabe lærende praksisfællesskaber på tværs af skærme?

Hvad sker der med et rum, når det går fra at være et værelse eller en stue til at være værksted?

Kan den kropslige tavse viden i håndværk og design sprogliggøres, så eleverne kan lære at bearbejde materialer?

I forbindelse med mit afsluttende produkt - speciale søger jeg svar på bl.a disse spørgsmål og afholder i den forbindelse et gratis onlineseminar.

Seminaret henvender sig til alle med interesse i børns krosplige læring. 

Spændende indhold

Til at tale har jeg inviteret skoleforsker Ane Qvortrup, der forsker i bl.a elevernes trivsel i pandemiens nødundervisning, som vil dele sine fund med os. Desuden deltager to lærer - eksperter, Mia Nørholm og Wisti Pedersen, der skal fortælle om deres erfaringer i den online håndværk og design - undervisning. Chalotte Runge, der er ekspert i børns motorik, skal gøre os klogere på hvad sanser og motorik egentlig betyder for børns læring og Peter Hersted, der underviser i håndværk og design på læreruddannelsen, vil dele sine oplevelser i at undervise studerende online i håndværk og designfaget. Desuden indleder jeg selv med en kort præsentation af specialets fund. 

Programmet for dagen kan du se i billedet herover, men kan også hentes som pdf i bunden af indlægget. 

Tilmelding sker via linket HER,

eller ved at skrive til mig på praktiskpioner@gmail.com