Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Blog

Anbefaling af familieaktivitet i påsken. Den er praktisk, lærerig og sjov.

Gennem leg og kreative aktiviteter lærer vi om arbejderbørnenes liv i 1930’erne. Alt er gratis for børn.

Offentliggjort Sidst opdateret

Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Katrine Diduch er Folkeskolens håndværk og design-rådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: katrine.dalindiduch@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er påske. Børnene har ferie til og med mandag i næste uge. Og selvom der er helligdage indimellem, efterlader det stadig nogle dage, hvor vi kan lave noget med vores børn -ude af huset. Jeg vil anbefale dette. Af hele mit hjerte.. For selvom det for nogle børn, kan lyde ledt kedeligt, med museumsbesøg, så vil de elske dette.

På tur.

Vi tog toget der ind. Det i sig selv er en oplevelse. Vi bor på landet, langt fra offentlig transport. Vi stod af på Nørreport, hvor vi 5 minutter efter trådte ind i den hyggelige gård på Arbejdermuseet.

Inspireret af sidste uges tur med mine elever, ønskede jeg, at mine egne børn oplevede Danmarks historie. I børnehøjde.

Aktiviteter for hele familien.

For på museet har de den visuelle og sanselige afdeling Børnenes Arbejdermuseum hvor de yngste museumsgæster leger sig ind i historien. Arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980.

#Fil 1

#Fil 2

Hele afdelingen er fuld af ting børnene må pille ved, lege med, klæde sig ud med, osv. Det er virkelig en oplevelse, at se hvordan børnene nyder at være der. De må lege med alting.

#Fil 3

#Fil 4

Der er små hyggelige rum på alle etager af Arbejdermuseet, der er fuld af livlige udstillinger. For på fineste vis, kommer vi via en godt lavet børne-skattejagt, rundt i det overskuelige museum.

Praktisk kreativt aktivitet.

I forlængelse af udstillingen Familien Sørensen er skolestuen. Her kan børnene lave de finurligste klassiske kludedukker, som arbejderbørnene lavede dem. Mine pigers dukker fik liv. Astas dukke hedder Charlotte Æblelund Diduch. Olivias hedder Lisbeth Æblelund Diduch. De er tvillinger, dukkerne. Lisbeth er født 2 minutter før Charlotte. De bor på en gård men en masse dyr. De er selvforsynende. De tegnede en masse på vej hjem i toget. Hjemme er der planer om, at de skal lave gården i pap.  

#Fil 5

#Fil 6

#Fil 7

For de ældre børn, og voksne, er der en interessant og lærerig quiz. Hvor meget snaps drak en snapse-arbejder om dagen?  

Hjemme.

Idéen med kludedukker kan du tage med hjem. Det eneste du skal bruge, er stofrester og garnrester. Arbejdermuseet havde lagt tusher frem til at tegne ansigter med. Når jeg skal bruge det i undervisningen, vil det skulle broderes på. 

God praktisk påske!