Marshall

Blog

Terminsprøver og Grammarly

Elevernes brug af digitale hjælpemidler og kunstig intelligens er ved at ændre Free Writing i skriftlig engelsk.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har lige afholdt terminsprøve for 9C i skriftlig engelsk.

Marshall

Lærer - engelskvejleder Seminarieskolen Lærer fra Aalborg Seminarium 1997 Linjefag, engelsk og historie Ekstra linjefag, biologi 2009 PD i engelskvejledning 2010

Ud over at de digitale prøver fra Materialeplatformen skal afholdes på papir, da de ikke kan tilgås digitalt. Det giver så 21 gange 20 minutter= 7 timers rettetid. Det passer jeg da bare ind i det almindelige undervisningsprogram, man skal jo nødigt kede sig.

Så er der andre ting, som jeg bekymrer mig over. Mine 9. klasser er søde, så de lukkede deres Grammarly-værktøj i Google Docs på min opfordring. Hvad gør de lige til dagligt? Har de faktisk lukket Grammarly? Det er temmeligt svært at overskue, ligesom det er svært at kontrollere om de bruger andre hjælpemidler eller deler deres dokument med deres onkel, som er professor i engelsk.

Hvad er det egentligt jeg retter, når jeg læser en velformuleret Free Writing i FP9. Er det Grammarlys AI-robots formuleringer eller Lucas' sætninger.

Jeg vil vove den påstand at der ikke er nogle folkeskoler i Danmark, der kan føre et tilsyn, der er tilstrækkeligt til at opdage ulovlige digitale hjælpemidler. De der påstår noget andet er naive.