Marshall

Blog

Glæden ved digitale læremidler

Ironi kan forekomme i overskriften. Jeg besluttede mig for at skrive dette indlæg, fredag morgen klokken 08.17. Engelsk i 8. klasse starter 08.15.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag morgen klokken 08.15

Marshall

Lærer - engelskvejleder Seminarieskolen Lærer fra Aalborg Seminarium 1997 Linjefag, engelsk og historie Ekstra linjefag, biologi 2009 PD i engelskvejledning 2010

Jeg kan ikke logge ind i engelsk.gyldendal.dk. Eleverne kan heller ikke. 

Facebook virker, eleverne er glade. Netflix virker også, men det må jeg jo ikke bruge i undervisningen, så det holder jeg mig fra.

Så kan jeg åbne engelsk.gyldendal.dk, men ikke logge ind. Elever kan ikke komme ind andre steder end facebook.

Jeg giver lidt op. Resignerer og giver lidt op mentalt. 

Det sner udenfor. Lov 409 virker, men ikke den digitale portal. Måske virker Forligsinstitutionen. Eleverne i 8. klasse opleves som på Valium. Der er meget roligt. Er facebook ligesom Valium?

Hvilken parallelsituation kan man sammenligne et online nedbrud med?

For 10 år siden skulle alle elever have glemt deres bøger og kopimaskinen skulle være i stykker, for at man var lige så hjælpeløs. 

Grammatip virker. Eskild optræder på listen over elever som F E, endda to gange, Grammatip virker åbenbart kun delvist.

Det er godt , det er fredag.