Marshall

Blog

Tanker om reformengelsk i overbygningen

De store linjer i hvad jeg ser, som udfordringer næste år.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

  • Bøgerne bliver udskiftet med læringsportaler.
  • Årgangsorganisering med holddeling
  • Sprogaktiviteter i bevægelse
  • Elektroniske afleveringer

Marshall

Lærer - engelskvejleder Seminarieskolen Lærer fra Aalborg Seminarium 1997 Linjefag, engelsk og historie Ekstra linjefag, biologi 2009 PD i engelskvejledning 2010

Ud over at skolen bliver noget anderledes, så er undervisningen og materialerne i engelsk også ved at ændre sig.

Min skole har ualmindeligt gamle bøger. Det gør nu ikke så meget, når vi nu har fået en læringsportal. Jeg kan nu godt lide engelsk.gyldendal.dk. Der er trods alt en del gode tekster at tage udgangspunkt i. 

Hvordan de portaler skal arbejde sammen med gamle computere, er så en udfordring. Det forekommer mig, at eleverne ikke griber digitaliseringen i skolesammenhæng i samme omfang som i deres fritid.

---

Det bliver interessant at arbejde med holddeling på tværs af en hel årgang. Vi har ikke så mange elever, at det bliver uoverskueligt, men tre eller fire klasser på andre skoler kræver noget mere koordinering end to klasser. Her tænker jeg specielt på arbejdet hen imod prøverne, hvor der skal være noget pensum der skal virke.

I øvrigt tænker jeg at der må være en skærpelse af størrelsen af tekstopgivelserne i engelsk på vej, hvis de Nye Fælles Mål skal give mening. Altså mere end 40 normalsider i opgivelse til prøverne.

----

Nu er det jo oplagt med bevægelse i undervisningen for 1.- 3. klasse. Det ligger ligesom i de aktiviteter der er velbeskrevet for undervisningen i engelsk som andet sprog.

Jeg er lidt bekymret for at jeg kommer til at køre i variationer af samme aktiviteter. Jeg kan næsten allerede høre udvalgte elever, klage over at de skal ud af lokalet til communication games.

---

Vi har en Google konto på skolen. Det er smart. 

Jeg kunne ikke overbevise, den nu tidligere 9. klasse om at det var en god ide. De sendte stadig stile i skoleintra.

Når nu alle elever er på samme niveau med tablets eller PC'ere, så bliver det nok nemmere. I mellemtiden går jeg rundt i en underskov af forlængerledninger.

God sommer

Jeg skal læse en bog i serien af Patrick O'Brian om livet i Royal Navy i begyndelsen af 1800-tallet. 

Så må jeg nok læse Hobitten igen. Det er længe siden.

Næste år er der god tid til at læse om aftenen.