Marshall

Blog

Wallace and Gromit og Google Analyse

Jeg blev introduceret til Wallace and Gromit på læreruddannelsen i 1996. Jeg har brugt dem lige siden. Egentlig burde overbygningseleverne elske dem, men det er mellemtrinnet i stedet, der elsker dem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nick Park skabte claymation figurene Wallace and Gromit og senere Shaun the Sheep og flere andre figurer. De har optrådt i Oscar-vindende animationer og spillefilm.

Marshall

Lærer - engelskvejleder Seminarieskolen Lærer fra Aalborg Seminarium 1997 Linjefag, engelsk og historie Ekstra linjefag, biologi 2009 PD i engelskvejledning 2010

De har været en del af mine baggrundsmaterialer til engelskundervisningen lige siden 1996, hvor min underviser på læreruddannelsen satte filmen, "A Close Shave" på TV'et på et VHS-bånd i 1996.

I dag findes de fleste af Wallace and Gromits oplevelser på CFU, så man som ansvarlig lærer, kan bruge materialet uden at være pirat.

Der er et væld af detaljer i alle filmene, som har gjort at jeg har prøvet at bruge filmene i overbygningen, men eleverne de ser ikke de mange spidsfindige detaljer beregnet til voksne, så det er ofte op ad bakke at motivere eleverne.

Mellemtrinnet er derimod mere umiddelbare, som giver en større glæde ved at se filmene som de er.

Under nedlukningen så jeg på facebook nogen der brugte Google Analyse til elevopgaver. Det er smart.

Det giver mig mulighed for at målrette opgaver til eleverne, som de får et resultat af og giver mulighed for fælles gennemgang af opgaverne og oplæsning af svar eller lignende. Opgaverne har ofte fokus på de mange detaljer i filmen.

Det er på mange måder en perfekt onlineaktivitet. Eleverne lytter og oplever noget kulturspecifikt engelsk. Læreren har givet opgaver som kan stimulere både sprog og sprogbrug.  Der afregnes umiddelbart for eleven med et resultat.  Læreren skal ikke rette en masse. Resultatet kan bruges til en dialogbaseret undervisning over Meet.

Wallace and Gromit har også en del undervisningsressourcer online.

Wallace and Gromits hjemmeside

Englænderne bruger også selv materialet og filmene. 

Lidt trivia til at afslutte bloggen:

Nick Park lavede videoen "Sledgehammer" til Peter Gabriels sang af samme navn.

Wallace and Gromit er tilskrevet at redde Wenslydale ostetypen i Storbritannien.

Hvis man går i Harrods i London, kan man få anerkendende nik fra ostamanden, hvis man bestiller "Stinking Bishop". Osten optræder i en hovedrolle i  ”Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit”. Mine børn har traumer fra køreturen hjem fra England, men den smager fremragende.