Marshall

Blog

Kong King eller King Kong

Hvorfor lyder det mærkeligt at bytte om på disse ord? Nørdfaktoren er høj men giver lidt baggrundsviden til engelsklæreren.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I det vedlagte link er der en ret velskrevet artikel om ablaut reduplication. Det er en af de regler, som er svære at lære i engelsk, da den er en integreret del af sproget i engelsktalende lande.

Marshall

Lærer - engelskvejleder Seminarieskolen Lærer fra Aalborg Seminarium 1997 Linjefag, engelsk og historie Ekstra linjefag, biologi 2009 PD i engelskvejledning 2010

Artiklen starter med hvilken rækkefølge adjektiver skal stå i, hvilket giver så meget mening, men er ret svært at undervise i. Hvordan forklarer du at det skal hedde "little green men" og ikke "green little men" til elever i folkeskolen?

Artiklens forfatter kommer også ind på "phrasal verbs", frasalverber, som er en af de sværeste dele af engelsk at lære for elever i et fremmedsprog.

BBC Culture artikel om ablaut reduplication