Marshall

Blog

Ny lærer med 24 års erfaring

Jeg har 1. skoledag med 7. klasse onsdag den 11/8 på min nye skole. Selvom jeg blev færdig på Aalborg Seminarium i 1997, så er det en ny start på min nye arbejdsplads.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har en ret god mavefornemmelse med at starte på en ny skole. Jeg har lidt af fornemmelsen fra dengang i 1997, da jeg fik mit første lærerjob.

Marshall

Lærer - engelskvejleder Seminarieskolen Lærer fra Aalborg Seminarium 1997 Linjefag, engelsk og historie Ekstra linjefag, biologi 2009 PD i engelskvejledning 2010

Jeg kommer til at undervise i overbygningen. Klasselærer i 7. klasse, resten af timerne i ældste afdeling. Dansk, engelsk og historie.

Det er der, jeg gerne vil være. Det er der jeg har hovedparten af min erfaring og ekspertise.

4. klasse var søde og jeg havde de bedste kolleger på min gamle skole.

"Hvad flytter du så for"??

Jeg følte mig som en fisk ude af vand i 4. klasse. Jeg må konstatere at skiftet fra at afgive en 9. klasse til at overtage en 4. klasse er en stor omvæltning.

Jeg glæder mig til at undervise de ældste elever igen. Derfor flyttede jeg. Det var efter mange år, på min nu tidligere skole, ikke nogen let beslutning.

Man opbygger med lærerkolleger en form for familie, som er et forpligtende fællesskab. Det er ikke let at forlade og det tager tid at opbygge igen.

Så er der alderen. Som 51-årig, kunne jeg godt være bekymret for om alderen var en faktor, der overskyggede erfaringen. Det var det heldigvis ikke. Det holder nok ikke i længden.

Jeg glæder mig til at kunne specialisere mig og have et fagligt overblik over kurs og retning for den undervisning jeg skal levere.  Det betyder noget for kvaliteten af den undervisning jeg skal levere, at jeg kender rammerne. Med en begrænset forberedelse og mange opgaver skal man være på stikkerne.

Hvad har ændret sig fra en skole til en anden i samme skolevæsen?

  • Jeg er gået fra byskole til oplandsskole.
  • PC til Mac - Det kræver lidt tilvænning
  • Husk at sikkerhedskopiere det i drev og på lokaldrev!
  • 1 km på cykel til 16 km. Regn er mere våd over 16 km end over 1 km.
  • Ny skole bruger Docendo, hvilket er smart til skemaer og tidsstyring.
  • Min Uddannelse, portaler og alle de andre ting er det samme.
  • Børnene har hovedet op og benene ned. Det er som det plejer.
  • Kollegerne er søde og vi griner sammen. 

Det bliver et aldeles fremragende skoleår.