Marshall

Blog

Er Harry Potter slidt og gammeldags?

Jeg troede at alle børn kendte Harry Potter og kendte alt til Potteruniverset. Min 5. klasse er helt vilde med Harry Potter, og de fleste har aldrig hørt om Potter.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg troede at Harry Potter-universet var en slidt og overbrugt fortælling både i bogform og film.

Marshall

Lærer - engelskvejleder Seminarieskolen Lærer fra Aalborg Seminarium 1997 Linjefag, engelsk og historie Ekstra linjefag, biologi 2009 PD i engelskvejledning 2010

Mine elever i femte klasse blev omgående fanget af den første film, Harry Potter and the Philosopher's Stone. 

Nu kan man diskutere om man skal starte et undervisningstema med en film eller skabe et ordforråd inden. Jeg vovede pelsen og viste filmen. Eleverne var enormt engagerede. 

Vi skal nu i gang med at trække engelske ord ud af filmen. Der findes et væld af ressourcer på nettet. Den engelsktalende verden er på mange måder stadig analog, så jeg printer en del af de forskellige word search ark. Dertil er der Kahoot og andre digitale opgaver. Der skal eleverne eksempelvis skrive sætninger og små historier i Min Uddannelse, med de ord vi har fra den fælles gennemgang af opgaverne.

Eleverne skal også læse og have noget af selve bogen læst højt på engelsk. Det kan man heldigvis kopiere med nogenlunde samvittighed, når man holder sig til et uddrag.

Det er på mange måder fascinerende, at den voldsomme opmærksomhed Harry Potter-universet tiltrak sig, har skabt en mættet fornemmelse hos mig. Femte klasse derimod er helt klar på en rigtig god historie. Jeg fornemmer et godt forløb der åbner nogle øjne og ører til engelsk.