Marshall

Blog

Free Online Teaching Resources

En kort introduktion til British Councils hjemmeside med et væld af undervisningsaktiviteter.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De undervisningsportaler, der leverer til folkeskoler i Danmark, leverer et basisprodukt, men på grund af ophavsrettigheder og andet er det relativt tyndt med autentiske tekster og lytte- og læseøvelser.

Marshall

Lærer - engelskvejleder Seminarieskolen Lærer fra Aalborg Seminarium 1997 Linjefag, engelsk og historie Ekstra linjefag, biologi 2009 PD i engelskvejledning 2010

Derfor kan jeg varmt anbefale British Councils hjemmeside, Learnenglish Kids og Learnenglish Teens. 

Der er der læse-, skrive-, lytte-, og samtaleøvelser på britisk engelsk. Dertil er der en myriade af sprog- og sprogbrugs øvelser, samt forklaringer.

Kultur- og Samfundsforhold er repræsenteret i form af små baggrundsvideoer af dagligdags forhold, tekster af mange slags og om mange emner.

Det er for mig at se et værdifuldt supplement til de undervisningsportaler, der efter min mening ikke er mangfoldige nok, og ikke har et tekstbibliotek, der er passende til sprogfaget engelsk i folkeskolen.

For mig at se er det beskæmmende at et fag, som engelsk, der undervises i fra 1. til 9. klasse, har så begrænset variation i tekster og materialer, når man nu tænker på den opmærksomhed faget får.

Jeg vil lige understrege, at selvom jeg har en fremhæver British Council, skal vi ikke undlade, at finde tekster og materialer fra andre engelsktalende lande. Det er bare godt lavet. Det er synd, at det ikke er koblet op til minuddannelse.dk

Learn English Teens - til større elever

Learn English Kids - til mindre elever