Blog

World Teacher Day?

Eleverne siger under introduktionen til dagens undervisning i 8. klasse, " Hey! Per, Det er lærernes dag!" Hvad tænkte jeg lige på der?

Publiceret Senest opdateret

World Teacher Day

Marshall

Lærer - engelskvejleder Seminarieskolen Lærer fra Aalborg Seminarium 1997 Linjefag, engelsk og historie Ekstra linjefag, biologi 2009 PD i engelskvejledning 2010

Tak Google!

Hvad er det lige for noget? Skal man påskønne lærerne? Skal de have mere i løn? Skal de have to måneders sommerferie, som mange tror? Skal man donere æbler til sin lærer?

En gang var der måske en praktikant på skoleforvaltningen, der fandt på at sørge for et lærerarrangement på alle skoler i Aalborg Kommune. Rundstykker og selvfinansieret kaffe. Det var da hyggeligt i 10-pausen.

Det kom ikke igen året efter. Praktikanten var stoppet, eller projektet var evalueret og afsluttet.

Engang var der i Aalborg Kommune et tilbagevendende opstartsarrangement i august, hvor alle lærere i skolevæsenet mødtes i Aalborghallen til fælles oplæg, kaffe og sandwich, hvorefter man tog busser ud på workshops rundt omkring på forskellige skoler i kommunen.

Nu er der aftenarrangementer i klynger af skoler. 250 lærere til foredrag fra 17-19. Oplæg med mikrofoner der ikke virker og vandautomater uden kopper og ingen kaffe. Der var dog sandwich og sodavand til de første 200. Godt oplæg om co-teaching.

Jeg er med 25 års undervisningserfaring i folkeskolen ikke helt sikker på, at man får flere lærere ved at styrke praktikken under uddannelsen.

Måske er KL og UVM ved at afprøve en ny trivselsmodel på Dybkærskolen? De sparer i bund og sætter lærerne fri fra ledelse og krav, for at sætte ild i lærernes passion for undervisning.

Jeg har købt rundstykker til mit team.